Мустафа Джемільов: “Краще смерть у Криму, аніж нова депортація!”

Дата: 16.03.2014
Автор:

Таким світ бачить "референдум" у Криму від самозванців і їхніх господарів

Кримські татари остерігаються спроби нової депортації після анексії українського півострова Росією, тому готові чинити опір окупантам.

Про це заявив колишній голова Меджлісу і народний депутат України Мустафа Джемільов “5 каналу“.

“Ми 50 років боролися за повернення на свою Батьківщину, і тепер краще вмерти тут, ніж знову зазнати депортації. Такий настрій превалює”, – сказав він.

“Звісно, самі по собі ми не така сила, щоб оголосити війну Росії й успішно її вести. Нас мало й ми без зброї. Звісно, ми теж зацікавлені, щоб усе було без провокацій. Але коли твоя Батьківщина зайнята іноземними солдатами – важко очікувати, що все буде мирно”, – додав Джемільов.

Як відомо, 16 березня у Криму проходить незаконний і невизнаний Україною та світом референдум, на який винесено два питання: “Ви за возз’єднання Криму з Росією на правах суб’єкта Російської Федерації?” і “Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України?”.

Багато людей переконані, що результат так званого “референдуму” вже наперед вирішений у Москві.

За українським законодавством, референдум може бути лише всеукраїнським. Крім того, кримська конституція 1992 року мала дві редакції – травневу і вересневу, вони суттєво відмінні, однак у бюлетені не вказується, яка сама редакція пропонується.

Центральна влада в Києві через суд та рішення в. о. президента України, голови Верховної Ради України Олександра Турчинова зупинила відповідні рішення проросійської “влади Криму”.

Турчинов також закликав кримчан не брати участь у так званому “референдумі”, який проводить “маріонеткова псевдовлада Криму під контролем російських військових”.

Кримські татари офіційно заявили про рішуче засудження акту агресії з боку Російської Федерації і невизнання кримського “референдуму” 16 березня 2014 року. Вони “категорично відкидають будь-які спроби визначити майбутнє Криму без вільного волевиявлення кримськотатарського народу –  корінного народу Криму”.

Західні політики наголошують, що референдум не може проходити під дулами автоматів, ще й зацікавленої сторони – як це зараз відбувається в Криму. Вони теж не визнають так званий “референдум” у Криму.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру