Reuters: відмовляючи Путіну “повечеряти”, ЄС нагадує йому про Україну

Дата: 17.01.2014
Автор:

Влада Євросоюзу скасувала традиційну вечерю з президентом Росії Володимиром Путіним на саміті Росія – ЄС у Брюсселі, який очікується в цьому місяці, щоб продемонструвати, що у відносинах аж ніяк не все гаразд після боротьби з Москвою за Україну, пише Reuters.

Путін відвідає Брюссель 28 січня, щоб взяти участь у черговому саміті з високопоставленими представниками ЄС. Зазвичай саміт, який проводиться двічі на рік, триває два дні, але цього разу передбачено один день – без вечері напередодні, пише кореспондент.

“Напруженість зросла наприкінці минулого року, коли ЄС звинуватив Росію у тиску на Україну, аби вона відмовилася від зближення з Брюсселем і розбудувала тісніші відносини з Москвою. Київ у листопаді приголомшив ЄС раптовою відмовою від підписання широкої угоди про торгівлю та співпрацю”, – нагадує Адріан Крофт.

Тепер саміт буде являти собою кілька годин переговорів між Путіним, президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу, президентом Європейської ради Германом Ван Ромпеєм і їхніми ключовими радниками, після чого – робочий обід.

Один з дипломатів зазначив, що ЄС запропонував зміну формату “як спосіб отримати можливість говорити відвертіше, вести більш стратегічну дискусію, замість зазвичай театрального саміту”. Почасти зміна формату спрямована на те, щоб показати, що “не все гаразд”, додав він.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру