Суд визнав протизаконним рішення перевести школи Одеси на російську мову навчання

Дата: 29.12.2013
Автор:

Одеський апеляційний адміністративний суд скасував рішення Одеської міської ради про введення російської мови у навчальних закладах міста. Як повідомили в прес -службі Одеської міської організації ВО « Свобода», дана постанова суду вступила в законну силу 26 грудня.

Згідно з повідомленням, йдеться про вирішення міськради, прийнятого ще 8 липня 2011 року «в частині визначення російської, як мови навчання і виховання».

«Колегія суддів визнала незаконними рішення депутатів, яким до статутів 199 навчальних закладів Одеси внесено зміни, згідно з якими поряд з державною українською мовою навчання обов’язковою мовою навчання визначається мова російської національної меншини» , – повідомили в прес-службі. У зв’язку з цим міська організація «Свободи» звернеться до Генеральної прокуратури з вимогою дати правову оцінку та притягнути до відповідальності депутатів міської ради, «які свідомо приймали незаконні антидержавні рішення».

«Крім того , ми будемо контролювати дії виконавчої служби щодо забезпечення виконання відповідного судового постанови і наполягати на негайній перереєстрації статутів 199 навчальних закладів», – зазначили у «Свободі».

Вперше « Свобода » звернулася з позовом до Приморського районного суду ще в січні 2012 року. Постановою райсуду від 11 жовтня 2012 року позов залишили без задоволення.

«Не погоджуючись із зазначеним судовим рішенням, свободівці подали апеляційну скаргу до Одеського апеляційного адміністративного суду, в якому просили скасувати постанову суду першої інстанції як таку, що прийнята з порушенням норм матеріального та процесуального права, без повного з’ясування обставин справи, та прийняти нову постанову, якою їхній позов задовольнити. Як наслідок після тривалих засідань апеляційний суд таки ухвалив, що апеляційна скарга свободівців підлягає задоволенню» , – заявили у прес –службі «Свободи».

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру