ООН констатує: українські солдати-миротворці демонструють високий вишкіл у Ліберії та Конго

Дата: 16.11.2013
Автор:

Українські військові у складі миротворчих сил в африканських державах відзначаються ООН як висококласні спеціалісти, – повідомляють “Козацькому краю” у РМЦ Міноборони України.

У Ліберії відбулася урочиста церемонія передачі повноважень черговій ротації 56-го окремого вертолітного загону

У базовому таборі 56 окремого вертолітного загону національного контингенту Місії ООН у Ліберії відбулася урочиста церемонія передачі повноважень військовослужбовцями контингенту черговій ротації, командир якої військовий льотчик 2 класу полковник Олександр Венгер.

У заході взяли участь представники оперативної групи, керівником якої є начальник армійської авіації Командування Сухопутних військ Збройних Сил України льотчик-снайпер генерал-майор Валентин Пістрюга, командири загону обох ротацій – полковники Петро Пліс, Олександр Венгер та особовий склад національного контингенту.

Командири попередньої та чергової ротацій вертолітного загону підписали акт прийому-передачі повноважень. Військовий льотчик 1 класу полковник Петро Пліс доповів керівнику оперативної групи про передачу, а полковник Олександр Венгер – про прийом посади командира загону.

Генерал-майор Валентин Пістрюга зазначив, що завдання, які покладалися на оперативну групу, виконані у повному обсязі. Протягом двох тижнів інспектори здійснювали контроль прийому-передачі посад, повноважень, зброї та техніки між військовослужбовцями двох ротацій, а також надавали практичну допомогу у вирішенні проблемних питань.

– Військовослужбовці національного контингенту у Ліберії – справжні професіонали, яких поважають у всьому світі. За службу та вагомий внесок у справу підтримання миру на Африканському континенті протягом 9 місяців керівництво місії ООН у цій країні щиро вдячне, – сказав генерал-майор Валентин Пістрюга. – Як підсумок їх перебування тут, вперше за всі ротації вручено сертифікати на ім’я командира полковника Петра Пліса і на весь особовий склад вертолітного загону, – наголосив керівник оперативної групи генерал-майор Валентин Пістрюга.

Командир чергової 19 ротації національного контингенту військовий полковник Олександр Венгер запевнив присутніх, що його підрозділ з честю виконає поставлені перед Україною завдання Місії ООН.

Полковник Петро Пліс подякував усьому особовому складу вертолітного загону за професіональне виконання завдань в складі Місії ООН у Ліберії в період з 1 лютого 2013 року по даний час. А на завершення урочистостей за бездоганну військову службу та зразкове виконання військового обов’язку у складі 56 окремого вертолітного загону Місії ООН у Ліберії кращим військовослужбовцям було вручено медалі, грамоти та оголошено подяки.

Заступник Генерального секретаря ООН місіс Аміра Хак: “Я вдячна українським військовим у Демократичній Республіці Конго за тривалу і професійну службу”

У зоні відповідальності 18 окремого вертолітного загону, що виконує завдання з підтримання миру і безпеки у ДР Конго, на вертолітному майданчику аеродрому міста Гома відбулася зустріч командира національного контингенту льотчика-снайпера полковника Андрія Когута з делегацією Місії ООН на чолі з заступником Генерального секретаря ООН – головою департаменту польової підтримки місіс Амірою Хак (Ameerah Haq).

Основною метою візиту заступника Генерального секретаря ООН у ДР Конго, яка спочатку відвідала столицю країни – місто Кіншаса, було ознайомлення із авіаційним компонентом Місії, визначення поточних проблем із логістичним забезпеченням.

У місті Гома до складу делегації увійшли командувач силами Місії ООН у ДР Конго генерал-лейтенант Сантус Крус, представники Секретаріату ООН, штабу Місії, миротворчих контингентів у ДР Конго.

Полковник Андрій Когут розповів місіс Амірі Хак про бойові і транспортні можливості гелікоптерів Мі-8 та Мі-24, на яких льотчики загону виконують завдання, систему підготовки льотно-підйомного складу в Україні. Також офіцер звернув увагу на те, що вітчизняні вертольоти не потребують спеціальних ангарів для стоянки, спроможні виконувати завдання як на максимальних, так і на мінімальних висотах (відстанях до цілей).

Місіс Аміру Хак, з огляду на інтенсивність експлуатації українських вертольотів, зацікавив робочий ресурс авіатехніки та можливість здійснювати пошуково-рятувальні операції у важкодоступних районах країни. Також вона відзначила, що вертольоти Мі-8 та Мі-24 добре відомі у світі своєю надійністю, а українські льотчики неодноразово доводили свій професіоналізм у Ліберії, Сьєра-Леоне, Кот-д’Івуарі, ДР Конго.

Після завершення зустрічі заступник Генерального секретаря ООН місіс Аміра Хак подякувала українцям за складну роботу на Африканському континенті:

– Я вдячна українським військовим у Демократичній Республіці Конго за тривалу і професійну службу, яка є вагомим внеском у справу становлення безпеки і стабільності у регіоні.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру