У Рівному відкрилася виставка постерів українських патріотів «UP – Ukrainian Patriots»

Дата: 02.10.2013
Автор:

1 жовтня о 16 годині у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці (ІІІ поверх, відділ мистецтв) відкрилася виставки постерів українських патріотів «UP – Ukrainian Patriots»,  представлена молодим журналістом, дизайнером та дослідником Олегом Бурячком. На плакатах можна побачити справжніх українських патріотів та їхні відомі цитати.

За словами організаторів виставки, основним завданням є спроба привернути увагу молоді до української національної історії початку ХХ ст. Автор прагне показати націоналізм у тому вигляді, в якому він насправді є, без спотворення. Ця виставка є актуальною, вона не про минуле України, а про майбутнє.

У ході презентації присутні змогли поспілкуватися з автором постерів, дізнатися про ідею створення такої виставки та її представлення у інших містах України, ознайомитися з літературою про видатних українців портрети яких зображені на постерах (Дмитро Донцов, Микола Міхновський, Євген Коновалець, Степан Бандера, Семен Петлюра, Роман Шухевич, Нестор Махно, Петро Болбочан, Тарас Бульба-Боровець, Олег Ольжич, Юрій Тютюнник, Михайло Грушевський), дізнатися більше про їх діяльність, подискутувати з автором виставки.

Метою заходу є популяризація знань про життя і діяльність видатних патріотів України, борців за її свободу і незалежність; зацікавлення молодих людей історією України; ознайомлення громадськості краю з творчістю земляків.

Виставка експонується у відділі мистецтв з 9.00 до 19.00 щоденно (крім п’ятниці).

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру