ФІФА може покарати Національну футбольну збірну за прапори ОУН-УПА і “Галичини” під час матчу з Сан-Марино

Дата: 27.09.2013
Автор:

25 вересня львівська громадська організація «Завжди Вірні» та київська «Друзі Динамо» звернулись з відкритим листом до президента ФІФА Йозефа Блаттера. У ньому фани закликають міжнародну футбольну федерацію не виносити поспішних рішень щодо скандалу з символікою, який розгорівся після матчу Україна ― Сан-Марино. Через ці події українську збірну можуть позбавити очок і накласти штраф.

«Так, лист є, я думаю, там все зрозуміло. Це відповідь на те, що було на матчі з Сан-Марино», ― пояснив керівник ГО «Завжди вірні» Тарас Павлів.«Ми були шоковані тим, що до дискримінаційної символіки внесено символи національно-визвольної боротьби українського народу. Наприклад, червоно-чорний прапор Організації українських націоналістів. Під цим прапором в часи Другої світової війни українці чинили опір двом найпотужнішим тоталітарним режимам світу – гітлерівському та радянському. В значної частини українців цей прапор асоціюється з героїчними сторінками власної історії», – йдеться в листі на офіційній сторінці ГО «Завжди вірні».

«Ми закликаємо Вас не виносити поспішних рішень на підставі звіту організації (FARE ― організація футбол проти расизму в Європі), компетентність якої стосовно української історії та української символіки викликає величезні сумніви. Ми переконані в тому, що футбол – це гра, яка належить усьому людству незалежно від національності. Тому використання української національної символіки на матчах не може бути причиною дискримінації з боку жодної організації», – йдеться у листі.

Нагадаємо, 11 вересня ФФУ отримала листа від ФІФА, в якому йдеться про те, що на матчі Україна – Сан-Марино був присутній представник контролюючого органу FARE, який зафіксував численні порушення з боку українських фанатів – зокрема, банери із зображенням логотипу дивізії «Галичина».

Додамо, що 21 вересня віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко заявив, що збірну України з футболу через поведінку вболівальників у Львові можуть позбавити трьох очок у турнірній таблиці відбіркового турніру Чемпіонату світу з футболу-2014. Крім того, наступний матч збірна може провести без глядачів, а також на неї можуть накласти великий грошовий штраф.

На даний момент справа тільки розглядається, а свій вердикт збірній Україні ФІФА оголосить 27 вересня.

Нагадаємо, що в матчі Україна–Сан-Марино українська збірна здобула рекордну перемогу – 9:0.

Джерело: ZAXID.NET

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру