Тест для поляків: чи послухається Сейм українських комуністів?

Дата: 05.07.2013
Автор:

Народний депутат від фракції “Свобода” Ігор Мірошниченко вважає, що звернення українських обранців до Сейму Польщі із закликом визнати Волинську трагедію геноцидом поляків не спрямоване проти свободівців.

Про це він заявив у коментарі кореспондентові Укрінформу.

“ПР з комуністами хочуть викликати чергову провокацію, і ця провокація не проти “Свободи”, це провокація проти українців. Тому що українців поляки знищували так само, як і українці воювали з поляками… Ми вважаємо, що ця трагедія спільна і ми маємо зробити висновки з неї. З цього приводу ми оприлюднимо офіційну заяву”, – наголосив Мірошниченко.

Водночас він зауважив, що із текстом звернення поки що не знайомий.

Нагадаємо, 148 народних депутатів України від Партії регіонів та Комуністичної партії закликали Сейм Польщі визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу.

У польському Сеймі триває суперечка щодо тексту резолюції в 70-ту річницю Волинського злочину. Депутати не можуть дійти згоди щодо визначення трагедії: політики правоконсервативних партій наполягають на слові “геноцид” у тексті документа, а представники ліберальної “Цивільної платформи” пропонують обмежитися дефініцією “етнічна чистка з ознаками геноциду”.

До трагічних подій на Волині та Східній Галичині 1943-1944 років в Україні та Польщі різне ставлення. Польська сторона покладає відповідальність за вбивства цивільного населення виключно на ОУН і УПА, а в Україні наполягають на відповідальності за ці злочини обох сторін. Польські історики переконують, що в результаті етнічних чисток загинули 100-130 тис. поляків і 5-15 тис. українців. Однак в Україні говорять про кілька десятків тисяч вбитих поляків і більш як 10 тисяч українців.

www.ukrinform.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру