У Львові на Пасху – “Велика гаївка”!

Дата: 04.05.2013
Автор:

Відсвяткувати Великдень за найкращими традиціями усі охочі зможуть у «Шевченківському гаю». З 5 до 7 травня в Музеї народної архітектури та побуту триватиме «Велика гаївка», повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Вже вдев’яте Музей народної архітектури та побуту робить Фестини «Велика гаївка». В основі програми – традиційні обрядові забави: гаївки, веснянки, риндзівки. Цього року Фестини відбуватимуться одночасно на 8 майданчиках.

«Для найменшеньких у нас буде галявина «Вербові котики», яка триватиме 2 дні, 5-6 травня. Також буде галявина для мам із зовсім маленькими дітьми. Цього року ми будемо мати особливу ходу. Ми відродили такий давній звичай як калаткарство. Впродовж останнього місяця ми постійно проводили майстер-класи і виготовили їх близько ста. Тепер ми можемо зробити урочисту ходу, яка презентуватиме заклик весни, а також величання Воскреслого Христа.

На обливаний понеділок ми матимемо також велику програму. Усі, хто до нас зайдуть, потраплять у вир гаївкового дійства, тому що будуть задіяні у «кривий танець» і матимуть можливість пройтися так до головного місця нашого святкування на галявину біля церкви. Ще ми плануємо зробити «Галявину українського Середньовіччя», яку представить заповідник «Тустань». Тут будуть лицарські бої, турніри та ігри. Це дійство відбуватиметься біля кузні. Буде, звичайно, і концертна програма від наших творчих колективів та українських зірок», – розповідає Надія Дзвоник, координатор програм Музею народної архітектури і побуту.

Також цього року діятиме «Галявина Козацтва». Кожен матиме можливість побачити традиції та обряди козаків, а також спробувати себе на кмітливість, спритність та силу, отримати титул «Справжнього козака» та почастуватися кулішем.

Усім відвідувачам спеціально вбрані дівчата даруватимуть крашанки з гарними побажаннями.

«Цей музей ми позиціонуємо цього року як місце для родинного відпочинку львів’ян. Дуже часто, коли до міста приїжджає багато туристів, що теж добре, то львів’янам, особливо з дітьми, з возиками, старшим людям, нема куди подітися. Власне, Музей народної архітектури і побуту ми намагаємося зробити ексклюзивним місцем для родинного відпочинку», – зазначає Ірина Магдиш, менеджер культурних проектів  управління культури Львівської міськради.

www.galinfo.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру