Василь Шкляр перевидав роман про українця, який перемагає спецслужби Росії

Дата: 21.04.2013
Автор:

 У Києві презентували перевидання роману Василя Шкляра «Елементал», який, за словами автора, є «психологією українського переможця». Презентувати перевидання власних книг письменник Василь Шкляр не любить. Однак для свого найулюбленішого роману робить виняток. 

Роман «Елементал» є історією про українця, вояка французького Іноземного легіону, який отримує надзвичайне завдання: вивести з окупованої Чечні дочку генерала, на яку полюють російські спецслужби.

Це про сучасного «чорного ворона» – українця, який вступає у двобій із московськими спецслужбами і виходить переможцем
Василь Шкляр

«Багато хто із моїх прихильників любить його навіть дужче, ніж «Чорного ворона», бо це історія про сучасного «чорного ворона» – українця, який вступає у двобій із московськими спецслужбами і виходить переможцем. Це найгостросюжетніший мій роман», – пояснює Василь Шкляр.

В основі «Елементала» – реальна історія порятунку дружини першого президента Чечні Алли Дудаєвої – знайомої Василя Шкляра, а сама книга має потрійну розв’язку.

Що ж до написання роману, то, за словами автора, не обійшлося без містичних збігів.

«Є один епізод, де один інгуш намагається пояснити природу тероризму і каже: «Ви побачите, як ми ще заб’ємо клин у Москві, а вилізе він у Нью-Йорку». Минуло два місяці і у Нью-Йорку сталася трагедія з «близнюками»», – зазначає Василь Шкляр.
Уперше роман «Елементал» був надрукований у 2001 році, після чого його неодноразово перевидавали не лише у друкованому вигляді, але і як аудіокнигу.

Наразі ж до перевидання готується ще один роман Василя Шкляра: «Кров кажана». Його вихід заплановано на початок червня.

Окрім того, письменник інтригує своїх читачів і зовсім новим твором – «Отаманшею Марусею» – історією про українську Жанну д’Арк. За словами автора, цей роман теж має скоро побачити світ.

www.radiosvoboda.org

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру