Львівські студенти продемонстрували рішучість захищати рідну мову

Дата: 21.02.2013
Автор:

З метою пропагування українського слова та задля чергового висловлення свого протесту проти варварської політики у Міжнародний день рідної мови студенти та викладачі Львівського національного університету імені Івана Франка зібралися біля пам’ятника Тарасові Шевченку, аби вкотре продемонструвати красу та милозвучність української мови й водночас висловити свою тверду позицію щодо українофобства та лінгвоциду.

Про це інформує прес-служба вишу.

«Франкове «Не пора, не пора…», повстанське «Лента за лентою…», стрілецьке «Ой у лузі червона калина»  наповнили атмосферою самобутньої української пісні й українського слова центральну частину Львова.  Перехожі не залишилися байдужими й активно долучилися до акції», – йдеться у повідомленні.

На вулицях міста студенти роздавали інформативні листівки про традицію відзначення Міжнародного дня рідної мови. Після гучного виконання Державного Гімну України учасники заходу, взявшись за руки, утворили своєрідний «живий ланцюг», який пішою ходою рушив до пам’ятника Іванові Франку, де  продовжили акцію протесту.

Фото з акції дивіться тут.

www.vgolos.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру