Президент Світового Конгресу Українців зустрівся з українцями Нью-Йорка

Дата: 26.01.2013
Автор:

Президент СКУ Евген Чолій зустрівся з українською громадою Нью-Йорка

Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій мав громадську зустріч з українцями Нью-Йорка 23 січня 2013 року, яку організував Український Конґресовий Комітет Америки (УККА).Евген Чолій ознайомив присутніх з основною діяльністю СКУ за минулий рік, що була спрямована на євроінтеграцію і демократизацію України, захист людських та національних прав українців, а також на поглиблення зв’язків зі складовими організаціями СКУ і українськими громадами в світі та на відстоювання їхніх інтересів.

Президент СКУ наголосив на нинішній кампанії СКУ щодо прискорення євроінтеграції України, яка дасть українцям можливість жити в гармонії з європейською спільнотою, що поділяє їхні цінності і поважає принципи непорушності державних кордонів, демократії, основних свобод і прав людини, на відміну від російської євразійської альтернативи, яка за своєю природою продовжує бути експансіоністською і авторитарною.

Евген Чолій також привернув увагу до важливої ролі Міжнародної місії СКУ зі спостереження за парламентськими виборами 2012 р. в Україні та подякував за внесок у її успішну працю всім членам та співголові цієї Місії, президенту УККА Тамарі Ґалло-Олексій.

Президент СКУ висловив признання українській спільноті США за просування важливих українських питань та закликав її до подальшої співпраці з СКУ. Відтак він подякував за важливу фінансову підтримку всім жертводавцям, а зокрема членам Клубу президента СКУ 2012 року.

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об’єднує в своєму складі українські організації із 33 країн та підтримує зв’язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 р. як неприбуткова організація, у 2003 р. СКУ був визнаний як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру