У День Соборності в Одесі побилися “Свобода” і “Молодьожноє єдінство”

Дата: 22.01.2013
Автор:

У День Соборності традиційно беруться за руки. В Одесі це зрозуміли своєрідно...

22 січня, у День Соборності в Одесі виникла бійка між представниками проросійського руху «Молодьожноє єдінство» і представниками партії «Свобода». 

Близько 10 ранку під час покладання квітів у парку ім. Тарасу Шевченку біля пам’ятника Кобзареві зібралися представники організації «Молодьожноє єдінство» і «Партії Сталіна» з плакатами «вождя народів» і портретами «ворогів народу» в кількості близько 40 осіб, повідомили ФАКТИ.ICTV.

Вони заявили, що не зрушить з місця, оскільки на цьому місці повинен розпочатися мітинг «Свободи» та інших націоналістичних політорганізацій. Правоохоронці запропонували мітингувальникам розійтися, щоб уникнути конфлікт, але ті відмовилися, розгорнувши прапори своєї політсили.

Представники антифашистського комітету заявили заступникові начальника ГУ МВС Дмитру Фучеджі, що червоно-чорні прапори ВО «Свобода» неприпустимі на сьогоднішньому святкуванні, на що він відповів, що «партійна символіка офіційно не заборонена», повідомляє видання.

У свою чергу народний депутат, лідер обласної організації «Свобода» Павло Кириленко на питання журналістів, чи очікуються сьогодні провокації і силове протистояння, відповів: «Тут є особи, які відповідають за правопорядок».

Через кілька хвилин на місце прибули близько сотні представників «Свободи» та інших націоналістичних політсил, які також розгорнули свої прапори і пішли до пам’ятника Т.Шевченку. Як тільки вони підійшли до підніжжя монумента, де стояли антифашисти і «сталіністи», почалася бійка, яку, щоправда, дуже швидко розняли правоохоронці.

Як зазначається у повідомленні, біля місця проведення заходу чергувала машина швидкої допомоги і два автомобіля з бійцями спецпідрозділу «Беркут».

Поки про постраждалих не повідомляється. Між конфронтаційними політсилами встановили подвійний міліцейський кордон.

В одеській міліції вже встигли заявити, що ніякої бійки 22 січня біля пам’ятника Тарасу Шевченку не було і все пройшло спокійно.

www.volynpost.com

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Одна відповідь на У День Соборності в Одесі побилися “Свобода” і “Молодьожноє єдінство”

  1. Сергій на 29.01.2013 из 01:17

    людям робити нічого. і одним і іншим. тільки аби народ каламутити. дасть Бог, вони навчать одне одного повазі до чужої думки і вмінню шукати компромісів раніше чим повбивають один одного. а тим дорослим дядям, хто гроші на такі діла дає – їх життя ще дістане, ох дістане. ой, не хотів би я опинитися на їхньому місці. ламати молодим людям здоров’я і психіку, людям які ще дітей мають виховувати, заради того щоб потрапити до влади чи заробити грошей на політиці – щастя їм за це точно не буде, ой не буде. :( (

    якщо ж хтось може вплинути на цю ситуацію, розрулити її мирним шляхом – вам за добро точно воздасться. і вашим дітям, і внукам.

    “Пам’ятаєш батькову науку? Тому роду не буде переводу, в котрому браття милують згоду” (Юрій Яновський. Вершники).

Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру