Замість думати про «кінець світу», українці мають гордитися своїми чемпіонами світу…

Дата: 12.12.2012
Автор:

На батьківщині майя індіанці розгорнули прапор "Воля..." з тризубом

У перші дні грудня я побував у Мексиці – на батьківщині цивілізації майя, календар якої нині панічно обговорює людство, очікуючи на 21 грудня. Був у Чічен-Іці, Меріді, Майялані, Ушмалі, Канкуні. Бачив Храм воїнів і Храм Ягуарів, плавав у так званому «сеноті» – підземному озері, звідки майя брали воду, обстежував руїни обсерваторії Караколь – тієї самої, звідки майя вели астрономічні спостереження…

У столиці імперії майя, місті Чічен-Іца на вершину знаменитої 24-метрової піраміди Кукулькана ми з ще кількома українцями пронесли малиновий прапор “Вільного козацтва Холодного Яру”, а у джунглях індіанці, нащадки племені майя, яке створило знаменитий календар, розгорнули наш чорний прапор з написом “Воля України або смерть” – той, під яким на початку ХХ-го століття воювали повстанці Холодноярської республіки…

Я не відчув, щоб нащадки майя готувалися до загибелі світу. То чому так українці його бояться? Набагато реальніше втратити здобутки української державності, нашу волю і самостійність. Я навпаки схильний шукати добрі знаки. У тій же Мексиці я “вживу” зустрівся зі світовою легендою боксу – знаменитим Доном Кінгом. Довго спілкувався з Михайлом Михайловичем Зав’яловим, президентом Національної ліги професійного боксу України. А вже 14-15 грудня ми з Михайлом Михайловичем знову побачимося в Черкасах, куди він приїде на міжнародний боксерський турнір, організований компанією братів Кличків “К2 Promotions”. Хіба це не добрий знак – зустріти у Мексиці, за тисячі кілометрів від Черкас настільки знакову для боксу людину якраз перед її візитом до Черкас? У свої 74 роки “вождь” українських боксерів у настільки добрій формі, що при ньому навіть соромно говорити про “кінець світу”. А якщо є перспективи у українського спорту, української культури, української мови і у віри православної – значить, і у всього нашого народу є перспективи…

Вітчизняний бокс нині – на вершині слави. Наших боксерів знають в усьому світі.

З 31 жовтня по 6 листопада в мексиканському місті Канкун проходила щорічна 48-а Конвенція Всесвітньої боксерської Ради (WBC), в якій взяло участь близько 850 осіб.
Серед присутніх на Конвенції були промоутери Дон Кінг Гері Шоу, Ерік Гомес, Том Леффлер, Дітмар Позво, Юрій Рубан.
Серед колишніх і діючих Чемпіонів WBC на зборах були присутні Евандер Холіфілд, Ерік Моралес, Девон Александер, Мігель Котто, Себастьян Збік. Про це я вже потім дізнався від прес-служби Union Boxing Promotion.
До складу української делегації входили президент компанії Union Boxing Promotion Юрій Рубан, генеральний менеджер цієї організації Дмитро Єлісєєв, президент Національної Ліги професійного боксу України Михайло Зав’ялов і віце-президент НЛПБУ Аліна Шатернікова.
На Конвенції були порушені питання щодо рейтингу боксерів, яких завзято захищали і відстоювали менеджери і агенти компаній.
Були проведені медичний, суддівський та антидопінговий семінари. Також в рамках Конвенції відбувся боксерський турнір, на якому всі бої були закінчені достроково.
Виконком WBC високо оцінив роботу української промоутерської компанії Union Boxing Promotion у розвитку світового боксу, а її президенту Юрію Рубану віце-президент WBC Рекс Валкер вручив заслужену нагороду.
Керівництво Union Boxing Promotion провело ряд переговорів з лідерами світового професійного боксу і визначило перспективи і стратегію розвитку компанії на майбутнє.
За підсумками Конвенції WBC відбулися і зміни у рейтинг-листі боксерів у важкій вазі. Зокрема зі списку було виключено екс-чемпіона світу за версією WBA росіянина Ніколая Валуєва.

Радує, що серед чемпіонів світу у різних категоріях – шість українців: брати Віталій і Володимир Клички, В’ячеслав Сенченко, Андрій Котельнік, Сергій Дзинзирук та «інтерконтинентальник» Дмитро Кучер.

Розповідаючи мені про них, Михайло Зав’ялов похвалився, що у любительському боксі українцям зараз взагалі немає рівних, а у професійному боксі Україна – стабільно у трійці найсильніших.

15 грудня 2012 в черкаському СК “Будівельник” пройде вечір боксу від компанії братів Кличків «K2 Promotions». У головному поєдинку турніру харків’янин Сергій Федченко битиметься із азербайджанцем з Німеччини Азадом Азізовим. Поєдинок – за титул Чемпіона Європи за версією WBO у суперлегкій вазі.

Азізов – суперник сильний, та нашого Федченка не даремно прозвали «Професором», бо спортсмен вміє добре прораховувати дії суперника на рингу і вишукувати його вразливі місця. Любителі боксу пам’ятають його перемоги над французом Віллі Блейном і американським боксером на прізвисько «Чоп-Чоп». Пам’ятають і відправленого у технічний нокаут грузина Нугзара Маргерашвілі.

Та все ж найбільш знаковим боєм Сергія Федченка вважається достойний поєдинок із просто таки легендою боксу – Хуаном Мануелем Маркесом. З цим мексиканцем він бився за титул тимчасового чемпіона у квітні 2012 року – знов-таки у Мексиці! Чим вам не ще одне співпадіння – тепер цей українець їде саме у Черкаси!

Отож, 15 грудня я сам йду на бокс і вас переконую зробити те саме, дорогі читачі «Козацького краю». Окрім Федченка, ви побачите й інші бої під егідою компанії братів Кличків – «K2 Promotions» – Узєлкова, Головка, Нікуліна, Руденка та інших.

Якщо вже не матимете змоги потрапити на свято у «Будівельнику» – залишається варіант телевізійного перегляду. Телетрансляція поєдинку на телеканалі «Інтер» – у суботу, 15 грудня, о 23:00 год.

Олег ОСТРОВСЬКИЙ

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру