Нову серію телециклу, присвяченого кошовому Калнишевському, “Машина часу” 5-го каналу знімала у Холодному Яру

Дата: 27.11.2012
Автор:

 У Холодному Яру на славній Чигиринщині побував Андрій Охрімович – автор і ведучий історико-документального циклу «Машина часу», який вже два роки виходить у телеефірі «5-го каналу».

Андрій Охрімлвич і Олег Островський - за одним кулеметом. Один воює за Україну у своїй газеті, а інший - на телебаченні...

Мета візиту – зустріч з Олегом Островським, головним редактором газети «Козацький край», директором Музею історії Холодного Яру музейно-етнографічного комплексу «Дикий хутір».

Разом зі знімальною групою Андрій Охрімович записав інтерв’ю з Олегом Островським – воно стане основою 4-ї серії циклу програм про останнього кошового Запорозької Січі Петра Калнишевського. Для інтерв’ю Островського вибрано не випадково. Саме він – ініціатор зведення і будівничий православного козацького храму Петра Багатостраждального (Калнишевського) у Холодному Яру, остаточне відкриття якого планується на весну 2013 року. Окрім того, Островський – ініціатор автопробігу «Вогонь волі», під час якого він, разом з головним редактором газети «Прес-Центр» Андрієм Кравцем, журналістом газети «Вечірні Черкаси» Володимиром Гамалицею та священиком, отцем Василем Цирілем, здолали автомобілем близько 5500 кілометрів від Холодного Яру, через Хортицю – шляхом кошового Калнишевського у заслання на Соловки, через Москву і Архангельськ.

- У холодноярській церкві Калнишевського я відчуваю ту точку, знайшовши яку, можна зрушити світ на краще, – сказав Андрій Охрімович під час бесіди з Олегом Островським. – А ще вона мені схожа на грізний меч, який здатний захистити майбутнє України…

Довідка: Андрій Охрімович – уродженець Волині. Від перших днів незалежності України 12 років поспіль працював над авторськими програмами на Радіо Свобода. Ще п’ять років був ведучим Національної телекомпанії України, автором історико-документального циклу «Далі буде». Після змін 2010 року, коли один із нових чиновників телебачення з усмішечкою заявив Охрімовичу: «Етаво «Далі буде» дальше нє будєт!», пан Андрій залишив телеканал і з ідеєю нової авторської програми «Машина часу» знайшов підтримку на 5-у каналі. Його програми відроджують історичне минуле України, утверджують самодостатність нації і підтримують віру у завтрашній день. Недаремно «Машина часу» – нині одна з найрейтинговіших програм 5-го каналу.

Світлана КРАВЕЦЬ

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , , , , , , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру