На засіданні Платформи європейської пам’яті та сумління Україну представлятиме Центр дослідження визвольного руху. У колишній тюрмі Штазі…

Дата: 07.11.2012
Автор:

8-9 листопада в Берліні відбудеться щорічне засідання членів Платформи європейської пам’яті та сумління. Під час зустрічі буде здійснено переобрання членів Наглядової ради платформи та докооптація членів Ради Платформи. Буде підведено підсумок роботі за поточний рік та сплановано діяльність на наступний 2013.

Також буде проведено робоча зустріч щодо проекту «Тоталітаризм у Європі – читанка для шкіл та пересувна виставка».

Учасники проведуть також презентацію Платформи європейської пам’яті та сумління для німецької громадськості, що професійно цікавиться питаннями подолання наслідків тоталітарних режимів та збереження пам’яті про їхні злочини.

Захід проходитиме в Меморіалі Берлін-Гоеншьонгаузен (Berlin-Hohenschönhausen) — колишня в’язниця Штазі, яка була закрита у жовтні 1990 р. після об’єднання Німеччини. З 1994 р. в приміщені тюрми комуністичної німецької спецслужби було відкрито меморіальний музей, який зараз відвідує понад 250 000 осіб на рік. Основне завдання Меморіалу — «дослідження історії тюрми Гоеншьонгаузен в період з 1945 по 1989 рр., проведення просвітницької роботи за допомогою виставок, різноманітних заходів та публікацій, а також залучення громадськості до дискусій критичного характеру про форми і наслідки політичних переслідувань і репресій під час комуністичної диктатури».

В цьогорічному засіданні вперше візьме участь Україна. Центр досліджень визвольного руху представлятиме Голова вченої ради Володимир В’ятрович.

http://en.stiftung-hsh.de/document.php?cat_id=CAT_231&special=0 — сайт місця проведення наради.

www.cdvr.org.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру