“Сила волі” – так називається нова виставка для дітей, присвячена ОУН-УПА

Дата: 01.11.2012
Автор:

Наймолодшим членам організації «Пласт» (6—11 років) проведуть екскурсію на виставці «Сила волі. Провідники визвольного руху». Дітям розкажуть про чотирьох людей, які стали символами руху українців за свободу: командирів УПА Романа Шухевича і Василя Кука, засновника ОУН Євгена Коновальця та лідера націоналістичного руху Степана Бандери.

2 листопада, п’ятниця

16:00

Київ, Національний музей Тараса Шевченка

(бул. Тараса Шевченка, 12)

Екскурсію для дітей з Національної скаутської організації України «Пласт» проведе один із авторів виставки історик Ігор Дерев’яний, науковий співробітник Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького». Ігор Дерев’яний досліджує біографію засновника ОУН Євгена Коновальця.

Документальна виставка відкрита у Національному музеї Тараса Шевченка до 4 листопада (щодня з 10:00 до 19:00, крім понеділків). У ній через фотографії, архівні документи та спогади очевидців розповідають про минуле боротьби та особистого життя провідників українського визвольного руху.

На думку істориків — авторів виставки, після перегляду виставки кожен має задуматися, чи готовий мати таку силу волі, щоб досягнути бодай десятої частини тої жертовності, яку мали ці люди. «Ця виставка присвячена чотирьом людям, в яких був сконцентрований дух, воля та прагнення мільйонів. По документах і фото видно, що всі вони виростали в патріотичних сім’ях, але мали можливість вибрати для себе спокійне життя, не наражати себе на небезпеку, нормально будувати кар’єру, сім’ю. Натомість вони пожертвували всім цим заради втілення в життя символу, яким для них була Українська держава», — говорить доктор історичних наук Іван Патриляк.

Авторами експозиції є історики Центру досліджень визвольного руху та Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» Володимир В’ятрович, Руслан Забілий, Ігор Дерев’яний, Василь Стефанів та Андрій Шевців, дизайн виконала Ольга Сало.

www.cdvr.org.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру