Українські козаки знову будуть у союзі зі шведами. Принаймні, на фестивалі “Рок Січ”

Дата: 17.10.2012
Автор:

Фестиваль Рок Січ, що проходив з 2006 по 2010 роки і об’єднував кращі українські рок-гурти на одній сцені, в оновленому форматі відновиться в травні 2013-го.

Таку заяву зробив батько фесту Олег Скрипка.

В чому проявиться оновлений формат? Якщо раніше на фесті грали лише українські команди, то відтепер кожного року до них приєднуватимуться рокери з іншої країни. У 2013-му гостями стануть шведи. Чому саме вони? Влітку, під час Євро-2012, їхніх фанів було найбільше в Києві і жили вони якраз в наметовому містечку на Трухановому.

Плей-ліст майбутнього фестивалю поки невідомий. За словами Олега Скрипки лише зараз почалися перемовини з рокерами Швеції. Орієнтовно приїде 12 іноземних гуртів. Гратимуть вони разом з українцями на трьох сценах – власне роковій, етно і метал. Орієнтовно, перші дві знаходитимуться з обох боків пішоходного мосту, важка сцена – в глибині острова. Музикант певен – проблем з приїздом гостей не буде – Швеція є батьківщиною важкої музики. Окрім цього Скрипка обіцяє спортивні змагання, лицарські змагання українських і шведських команд, конкурс авто-тюнінгу, козацькі розваги і масове пригощання кулішем. Фест зможе “вмістити” 15-20 тисяч людей кожного дня. Жити, за бажанням, вони зможуть прямо на Трухановому.

Як взагалі в голову Скрипці прийшла ідея оновити Рок Січ? “Я їхав на матч Україна-Швеція. В місті були страшні затори, тому я взяв маленький такий мопед. Їду на Лесі Українки, а там якраз шведи своїм маршем йдуть. Я в жовто-блакитному, вони в жовто-блакитному – я без проблем прорвався в їхні ряди. Взяв одного підвезти, я йому щось англійською розповідаю, він по-шведськи своїх просить розступитися і пропустити. Я знав, що вони на Трухановому живуть і от якраз тут прийшла в голову ідею зробити такий братерський фестиваль, де кожного року до нас приїжджатимуть гості з іншої країни. І першими мають бути шведи” – пояснює лідер Воплів Відоплясова.

www.svidomo.org

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру