Черкаські майстрині передали до музею Богдана Хмельницького у Чигирині два козацькі прапори

Дата: 17.10.2012
Автор:

Фондова збірка Національного історико-культурного заповідника «Чигирин» поповнилась новими музейними предметами. Голова Черкаського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України, Заслужений майстер народної творчості Ольга Мартинова передала до заповідника два козацькі прапори, виготовлені для експозиції музею Богдана Хмельницького.
Автор реконструкції та художнього вирішення прапорів Ольга Мартинова намагалася якомога точніше відтворити усі деталі виробів – від підбору тканини, кольорів, техніки виконання малюнку до кожного стібка.
Виготовили прапори: член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Тетяна Дубовець та майстер художньої вишивки Наталія Карахім.
Розміщення козацьких прапорів у музеї було передбачено тематико-експозиційним планом 2006 року, та за браком коштів цей задум так і не був втілений у життя. Лише через шість років, дякуючи благодійній допомозі Вадима Лєвіна (м. Москва), який, до речі, уже не вперше допомагає НІКЗ «Чигирин», ми маємо змогу побачити відтворені за описами козацькі прапори в експозиції музею.

За інформацією сектору з питань внутрішньої політики
та зв’язків із громадськістю
апарату Чигиринської райдержадміністрації

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру