Село на Черкащині стане першим в Україні, де увічнять окрему військову частину Армії УНР

Дата: 16.10.2012
Автор:

Вперше в Україні окрему військову частину Армії УНР буде увічнено пам’ятним знаком. Благодійна ініціатива «Героїка» вирішила вшанувати воїнів 4-ї Київської дивізії, які відзначились в боях з більшовиками у селі Сухини на Черкащині. 30 січня 1920 року у цьому селі воїни дивізії роззброїли більшовицьку кавалерійську частину чисельністю в 100 шабель. Це була одна з численних звитяг «киян» під час Першого Зимового походу.

Влітку 2012 року представники «Героїки» звернулись до Сухинської сільської ради з пропозицією спорудити пам’ятник «Воїнам Армії Української Народної Республіки», на згадку про переможну сторінку в історії села. Депутати підтримали пропозицію і надали офіційний дозвіл.

Вже традиційно пам’ятник буде збудовано у формі відзнаки Армії УНР «Хрест Симона Петлюри». На меморіальній таблиці буде вигравірувано зображення ордену «Залізний хрест за зимовий похід і бої». Напис на табличці буде наступним: «Воїнам Армії Української Народної Республіки. Козакам та старшинам 4-ї Київської дивізії. За перемогу над більшовиками в с. Сухини 30 січня 1920 року».

Проект пам’ятника

Місце розташування: с. Сухини Корсунь-Шевченківського району Черкаської області.

Загальний кошторис проекту: близько 10 000 грн.
(Виготовлення білого петлюрівського хреста; доставка пам’ятника з Корсуня-Шевченківського до с. Сухини; встановлення пам’ятника, облаштування прилеглої території).

Матеріал: бетон, стилізований під камінь білого кольору, камінь габро, камінь бутовий, сталь.

www.geroika.org.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру