Чотири райони Луганщини проігнорували російську мову

Дата: 17.09.2012
Автор:

У чотирьох сільських районах Луганської області на сесії не розглядатимуть питання про реалізацію закону “Про основи державної мовної політики”.

Як повідомляється на сайті Луганської облради, у Білокуракінському, Марківському, Новопсковському і Сватівському сільських районах області, де російську мову вважають рідною менше 10 відсотків жителів, було ухвалено не розглядати мовне питання.

Водночас, у Стаханові і Лутугінському районі області 7 вересня на сесіях прийняли рішення про реалізацію закону “Про основи державної мовної політики”, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Таким чином, станом на 7 вересня рішення про заходи з реалізації мовного закону прийняті у Луганській області у 12 з 14 міст обласного підпорядкування, а також у 9 з 17 районів.

Водночас, за даними прес-служби області, депутати Сєверодонецької і Алчевської міських рад, а також Станично-Луганської і Троїцької районних рад планують ухвалити рішення по мовному закону на найближчих пленарних засіданнях сесій.

Нагадаємо, глава Івано-Франківської обладміністрації Михайло Вишиванюк вважає  незаконним рішення Івано-Франківської облради про те, що мовний закон не підлягає виконанню на території Івано-Франківської області.

www.tvi.ua

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру