Мер Львова: “Немає такої сили, яка могла б заборонити нам вивчати УПА!”

Дата: 12.09.2012
Автор:

В Україні немає такої сили, яка могла б заборонити українцям вивчати визвольну боротьбу УПА, Голодомор та інші моменти української історії, наголосив 11 вересня під час освітянського віче на захист української мови мер Львова Андрій Садовий.

«Це – нетипова річ, коли ми у Львові, місті, яке є найбільшим українським містом світу, повинні знову і знову брати на себе відповідальність за всіх українців», – зазначив міський голова.

«Хто може забрати в нас право вчити наших дітей про визвольні змагання УПА, про Голодомор…? Чи є в Україні така сила? Немає!», – наголосив він.

Водночас Андрій Садовий зазначив, що залишається спокійним за завтрашній день України. За його словами, розуміючи, що на українців чекають випробування, він також усвідомлює, що саме випробування формують людину і форматують особистість. Також він додав, що переконаний – нікому не вдасться посіяти смуту серед українців, і коли вони залишатимуться єдиними, то подолають будь-які труднощі.

Як інформував ZAXID.NET, освітянське віче на захист української мови зібрало близько двох тисяч людей.

Нагадаємо, 3 липня 2012 року Верховна Рада прийняла закон «Про засади державної мовної політики».Згодом голова Верховної Ради України Володимир Литвин підписав його і відправив президентові України Віктору Януковичу. Додамо, що раніше В.Янукович заявляв, що прийме рішення щодо ухваленого закону лише після його ретельного фахового аналізу та експертних висновків. Янукович підписав Закон№5029-VI “Про засади державної мовної політики” 8 серпня 2012 року. Закон передбачає встановлення офіційного використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади при проживанні мінімум 10% носіїв на територіях, на яких поширена ця мова.

13-19 серпня статус регіональної російській мові надали обласні Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Одеська, Херсонська, а також міські Ізмаїльська, Одеська і Севастопольська ради. 20 серпня статус регіональної російській мові надала Харківська міська раду, 21 серпня – Миколаївська і Херсонська, 6 вересня – Луганськ.

ZAXID.NET

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , , , , , , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру