МЗС України заявляє: доказів існування “украінскіх найомніков”, про яких говорила Москва, немає!

Дата: 09.08.2012
Автор:

У Міністерстві закордонних справ України заявляють про відсутність доказів участі українських найманців в російсько-грузинському конфлікті у серпні 2008 року.

“Наразі МЗС України невідомо про наявність будь-якої доказової бази цим твердженням, які дисонують з конструктивним духом українсько-російського стратегічного партнерства”, – повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в МЗС, коментуючи висловлювання офіційного представника слідчого комітету РФ Володимира Маркіна щодо того, що українські найманці “дискредитували” російських солдатів під час подій у Південній Осетії в 2008 році.

У зв’язку з цим, за словами співрозмовника агентства, МЗС України не вважає за доцільне коментувати заяви “чиновника середньої ланки структури, яка не має жодних повноважень на оприлюднення заяв зовнішньополітичного характеру”.

Джерело в МЗС додало, що як і в будь-якій цивілізованій державі в Україні найманство національним законодавством визначено як злочин, і тому особи, які скоїли цей злочин, повинні бути покарані.

Як повідомлялося, офіційний представник СК РФ Володимир Маркін заявив, що слідство щодо грузинсько-осетинського конфлікту в серпні 2008 року з’ясувало, що грузинські військові інсценували злочини російських солдатів під час “операції з примушення Грузії до миру”. Він також заявив: “Отримано свідчення, що до вступу російських військ в місто Горі та інші населені пункти, розташовані на кордоні з Грузією, з метою пропаганди і введення в оману жителів Грузії і світової спільноти, українських найманців перевдягнули у форму російської армії і за їх участі монтували фото – і відеокадри про нібито факти насильства та мародерства російських солдатів стосовно мирного населення, що проживає в грузинських селах”.

ICTV

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру