У Черкасах міліція застосувала грубу силу, розганяючи мітингуючих проти мовного “закону”

Дата: 07.07.2012
Автор:

Фото Тетяни Воронцової: кругловиді хлопці з ППС міліції тягнуть із заламаними руками депутата Черкаської міськради Максима Булатецького

Представники парламентських фракцій БЮТБ і НУНС звернулися до Генпрокуратури щодо дій міліції під час акції протесту проти закону про мовну політику в Черкасах.

Про це в ефірі програми “Шустер Live” на телеканалі “Перший національний” увечері 6 липня повідомила депутат від НУНС Ірина Геращенко.

За її словами, до Генпрокуратури звернулися вона, заступник голови парламенту, один із лідерів партії “Батьківщина” Микола Томенко і деякі депутати Черкаської міської ради.

Крім того, оцінити законність дій міліції та учасників мітингу під час акції протесту проти мовної політики в Черкасах Генеральну прокуратуру попросив також депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

“Одні говорять про заборону акції (проти закону про мовну політику) і виконавче провадження, інші – про перевищення повноважень працівниками міліції. Я звернувся до Генпрокуратури, щоб це було предметом перевірки, а не спекуляцій”, – повідомив він.При цьому він зазначив, що в Україні силові структури недофінансовуються і це штовхає працівників зазначених органів на корупцію.

Нагадаємо, керівник прес-служби обласного виборчого штабу об’єднаної опозиції “Батьківщина” Тетяна Воронцова повідомила, що співробітники спеціального підрозділу “Беркут” управління МВС у Черкаській області 6 липня затримали депутатів Черкаської міськради від фракції БЮТБ Миколу Булатецького і Максима Булатецького за спробу захистити наметове містечко на Соборній площі міста, а також активіста ВО “Свобода” Ярослава Нищика.

За її інформацією, одного з активістів було госпіталізовано з переломом руки, отриманим у ході опору міліції при демонтажі наметового містечка.

У міліції заявили, що співробітники Соснівського райвідділу міліції та працівники патрульно-постової служби, а не “Беркут”, разом із комунальниками діяли згідно з постановою Черкаського окружного адмінсуду про заборону проведення на Соборній площі Черкас безстрокової акції опозиційних сил.

Як відомо, 3 липня Рада прийняла закон про засади державної мовної політики, що передбачає встановлення офіційного використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади при проживанні мінімум 10% носіїв на територіях, на яких поширена ця мова.

Після цього почалися акції протестів проти цього закону в кількох містах.

www.un.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру