Виставку на честь Бандери, Шухевича, Кука і Коновальця відкрили… у філармонії

Дата: 01.07.2012
Автор:

У Львівській філармонії демонструють історичну виставку «Сила волі. Провідники визвольного руху». Показ розпочався о 17.00 30 червня.

Про це ZAXID.NET повідомили у Центрі досліджень визвольного руху.

Як наголошують організатори, захід приурочений до 71- ї річниці проголошення Акту про відновлення української державності урядом Ярослава Стецька.

Виставка «Сила волі. Провідники визвольного руху» розповідає про силу волі, яка стала взірцем для сотень тисяч і зробила цих людей символами. Про минуле боротьби та особистого життя командирів УПА Романа Шухевича і Василя Кука, засновника ОУН Євгена Коновальця та лідера визвольного руху Степана Бандери.

Історично-документальна експозиція  містить чимало світлин та архівних документів, багато з яких представлені уперше. Авторами є історики Центру досліджень визвольного руху та Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» Володимир В’ятрович, Ігор Дерев’яний, Василь Стефанів, Андрій Шевців та Руслан Забілий.

«Перед глядачем постане шлях кожного з чотирьох провідників: Євгена Коновальця, Степана Бандери, Романа Шухевича та Василя Кука. Від народження до загибелі. Про вибір і жертву кожного. Про час, у який вони жили. Про дилеми, які вони вирішували. Про бої і протистояння, в яких вони перемогли. Чи програли. Втім їхній фізичний програш обернувся перемогою духу», говорить Руслан Забілий.

Світлини виставки складаються у відеоряд, який демонструватиметься на великому екрані під час урочистої академії та святкового концерту.

Джерело: ZAXID.NET

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру