Ільченко – проти Дятлова. Мешканець Миколаєва позивається до голови облради за інтерв`ю російською

Дата: 30.06.2012
Автор:
Мешканець Миколаєва Анатолій Ільченко подав позов до суду до голови Миколаївської обласної ради Ігоря Дятлова. Він звинувачує чиновника в тому, що той дав інтерв’ю радіостанції «Ера» російською мовою. Про це повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу Миколаївської облради. Пан Ільченко наголошує: ведучий ставив запитання Ігорю Дятлову українською мовою, а Дятлов відповідав російською й не повторював їх українською. Тим самим, на думку слухача, порушено його право на отримання інформації українською мовою.

 Позивач вимагає зобов’язати голову облради утримуватися від використання російської мови «не одночасно з українською», а також надати йому інтерв’ю, що прозвучало в ефірі радіостанції «Ера» 5 червня 2012 року, в перекладі українською мовою. Ігор Дятлов зазначив, що готовий до будь-якого рішення суду, «якщо це зніме проблему російської мови в Миколаєві». Він підкреслив, що вільно говорить як українською, так і російською мовами, а також коли спілкується англійською.

 «Подібні позови сьогодні роз’єднують країну, – сказав голова облради. – Я не згоден із Анатолієм Ільченком з однієї простої причини: ми не маємо шукати те, що нас роз’єднує. Давайте вільно говорити тими мовами, які нам зрозумілі, які сприймає суспільство, щоб у нас не виникало жодних проблем. Я вважаю, що у нас достатньо інших питань, якими треба займатися».

 Позов розглядатиме Миколаївський окружний адміністративний суд. Незабаром буде призначено дату засідання.

 У 2010 році Ленінський районний суд Миколаєва за позовом Анатолія Ільченка виніс рішення, яким заборонив міському голові Миколаєва Володимиру Чайці використовувати в своїх публічних виступах будь-яку мову, окрім української.

www.telekritika.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру