Апеляційний суд Запоріжжя залишив у силі вирок “тризубівцям”, які відпиляли голову пам’ятника Сталіну

Дата: 17.06.2012
Автор:

Апеляційний суд Запорізької області 14 червня залишив у силі вирок 9 членам організації “Тризуб” за спилювання голови пам’ятника Йосипу Сталіну в Запоріжжі.

Про це голова запорізької обласної організації партії “Всеукраїнське об’єднання “Свобода” Віталій Подлобніков повідомив “Українським новинам“.

За його словами, члени “Тризуба” планують подати касацію на вирок апеляційного суду, і не збираються виплачувати грошову компенсацію Комуністичній партії.

Подлобніков додав, що суд окремим рішенням визнав установлення пам’ятника Сталіну в 2010 році незаконним, при цьому ніяких дій із виконання цього рішення суд не встановив у зв’язку з тим, що той пам’ятник був підірваний.

Як відомо, 12 грудня 2011 року Жовтневий райсуд Запоріжжя засудив 9 членів “Тризуба” до 2-3 років в’язниці з відстрочкою 1-3 роки за спилювання голови пам’ятника Сталіну в Запоріжжі у грудні 2010 року. Троє із засуджених – жителі Харківщини, двоє – з Івано-Франківщини, по одному проживало на Київщині, Тернопільщині, Кіровоградщині та у Запоріжжі. Член “Тризуба” Олексій Зануда оскаржив такий вирок.

Голову з пам’ятника Сталіну в Запоріжжі відпиляли 28 грудня 2010 року. Після цього вона була встановлена на місце, однак 31 грудня 2010 року пам’ятник був підірваний.

7 листопада 2011 року КПУ відкрила реконструйований пам’ятник Сталіну в Запоріжжі.

За матеріалами  ”Української правди” 

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру