У Рівному “Героїка” вшанувала полковника УНР Вротновського-Сивошапку

Дата: 16.06.2012
Автор:

Кость Вротновський-Сивошапка

15 червня у місті Рівне відбулося відкриття та освячення пам’ятника на могилі полковника ветеринарної служби Армії Української Народної Республіки Костя Вротновського-Сивошапки.

Чин освячення було звершено Архієпископом Рівненським і Острозьким Іларіоном (УПЦ КП).

Кость Вротновський-Сивошапка брав активну участь у Перших визвольних змаганнях. Обіймав високі посади в установах УНР та Української Держави. З 1920 року мешкав у Рівному, де працював ветлікарем. Здобув собі високу пошану серед ветеранів Армії УНР, дбав про облаштування їхнього життя. Брав активну участь у громадському житті Волині, зокрема став ініціатором створення «Мистецького товариства». Був головою батьківського комітету Рівненської української приватної гімназії. Його стараннями було збудовано пам’ятник на могилі командувача Дієвої армії УНР Василя Тютюнника.

Пам’ятний знак на могилі полковника Костя Вротновського-Сивошапки встановлено коштом доброчинців. Зокрема, активістам благодійної ініціативи «Героїка» вдалося зібрати потрібну суму завдяки небайдужим людям із Миколаєва, Рівного, Києва та інших міст України.

www.geroika.org.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру