У Львові масштабно відзначатиметься 70-річчя УПА

Дата: 31.05.2012
Автор:

Цьогоріч у Львові святкуватимуть 70-ту річницю створення Української повстанської армії. Зокрема, 27-28 вересня в місті пройде Міжнародна наукова конференція, присвячена 70-річчю створення УПА під назвою «Українська повстанська армія в контексті національно-визвольної боротьби народів Центрально-Східної Європи». Про це говорилося на нараді у Львівській обласній раді, повідомляє прес-служба ЛОР.

У нараді взяли участь виконувач обов’язків директора Інституту українознавства ім. І.Крип’якевича НАН України доктор історичних наук, професор Микола Литвин, доцент історичного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка Ярослав Онищук, директор Центру незалежних історичних студій Михайло Романюк, директор комунального підприємства Львівської обласної ради «Доля» Святослав Шеремета, а також працівники управління з питань соціально-культурної діяльності Львівської обласної ради.

Під час роботи конференції науковці та громадські діячі з Литви, Естонії, Словаччини, Польщі, Росії та інших держав Європи обговорять теми з історії УПА, збройного підпілля ОУН-УПА та національно-визвольних рухів народів Центрально-Східної Європи.

Основними проблемно-тематичними напрямками роботи конференції будуть діяльність УВО та ОУН у міжвоєнний період; суспільно-політичний та історичний контекст боротьби ОУН-УПА; військово-політичний і пропагандистський аспект діяльності націоналістичного підпілля; історія окремих організаційних та збройних формувань націоналістичного підпілля; боротьба народів Центрально-Східної Європи проти тоталітарних режимів та інші.

За матеріалами конференції планують підготувати й видати фаховий науковий збірник «Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність».

Окрім того, в рамках відзначення 70-ї річниці створення УПА в жовтні відбудеться урочиста академія у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької. А до жовтня в області мають завершити виготовлення пам’ятних знаків, які встановлять на місцях поховань воїнів УПА.

Нагадаємо, Львівська обласна рада проголосила 2012-й рік роком УПА у Львівській області.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру