Капітан українських гонщиків “Дакару” став козаком, отримавши прізвисько Моторний

Дата: 21.05.2012
Автор:
Лідер української ралійної команди Sixt України Вадим Нестерчук став козаком. Sixt України – єдина наша команда, яка бере участь у найпрестижнішому ралі планети «Дакар».Керівник урочистого прийняття Нестерчука в козаки, заслужений артист України Олег Григор’єв заявив, що козаки не могли не відзначити той факт, що Вадим Нестерчук прославляє нашу країну в усьому світі, беручи участь в гонках найвищого рівня, таких як «Дакар» і Кубок світу. ”Для нас честь, що козацька громада поповнилася таким відомим українцем, як Вадим. І ми сподіваємося, що тепер, отримавши прізвисько Моторний, новоспечений козак буде летіти до перемоги як наші славні предки”, – Сказав Григор’єв.

“Я завжди відстоював українські інтереси і честь на міжнародних змаганнях, починаючи від стартового подіуму, на який ми не виходимо без національного прапора і закінчуючи фінішним п’єдесталом. Вважаю, що кожен українець повинен з гордістю нести назву своєї країни і займатися її популяризацією в світі. Для мене велика честь продовжувати це робити, ставши козаком “, – заявив Нестерчук.

Прийняття в козаки було розділене на дві частини. У першій Вадим на острові Хортиця їздив верхи, змінивши “залізного коня” на справжнього і навчався майстерності володіння козацькою  зброєю. А в другій пройшло саме посвячення у козаки – біля 700-річного дуба, де за переказами козаки писали листа турецькому султанові.

www.segodnya.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру