КОД обіцяє “узаконити” боротьбу повстанців Холодного Яру та УПА

Дата: 04.05.2012
Автор:

Об’єднана опозиція, як один із пунктів своєї передвиборчої програми, висуває на виборах до Верховної Ради вимогу визнати діяльність представників Центральної Ради, отаманів Холодного Яру, повстанців УПА боротьбою за незалежність України.

Про це, коментуючи Gazeta.ua нещодавні урочистості у Холодному Яру, повідомив народний депутат від фракції НУ-НС Тарас Стецьків.

Зокрема, говорячи про необхідність вшанування холодноярських повстанців в Україні на державному рівні, Стецьків зауважив, що для цього необхідно прийняти закон, в якому слід оголосити їх борцями за незалежність України і зобов’язати виконавчу владу вшановувати героїв щорічно.

“Такий закон опозиція, як один з пунктів своєї передвиборчої програми, висуває на виборах до Верховної Ради. Йдеться про отаманів Холодного Яру, про діячів Центральної Ради, ОУН-УПА, про всіх борців протягом ХХ століття, які боролись за незалежність, самостійність української держави”, – уточнив політик.

“Поки що усе робиться на ентузіазмі історичного клубу “Холодний Яр”, Холодноярської ініціативи, окремих політиків і громадських діячів.  Необхідно прийняти спеціальний закон. Тоді це буде відзначення на державному рівні. Всі отамани заслуговують на таку пошану”, – підкреслив Стецьків.

За словами нардепа, багато країн вже прийняли спеціальні закони щодо вшанування своїх героїв.

“Якщо опозиція візьме більшість у наступній ВР, то такий закон буде, безумовно, прийнятий й у нас. Якщо ми зобов’язуємось у своїй передвиборчій програмі це виконати, то в разі перемоги на виборах до парламенту ми зобов’язані це зробити”, – сказав Стецьків.

http://gazeta.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру