Луцьк – польським депутатам про Бандеру: “Ми самостійно визначаємо своїх національних героїв!”

Дата: 29.03.2012
Автор:

Депутати Луцької міської ради затвердили текст відповіді депутатам ради польського міста Замость, які вважають образливим і неприпустимим присвоєння почесного громадянина Луцька провіднику українських націоналістів Степанові Бандері.

Нагадаємо, що міська рада Замостя висловила занепокоєння та жаль з приводу присвоєння Степанові Бандері звання почесного громадянина Луцька. У зверненні зазначалося, що «міжнародне співтовариство, до якого ми належимо, засуджує і не приймає прославляння нацистів і фашистів».

На сесії 4 березня депутати Луцькради не змогли затвердити текст відповіді, не зійшовшись, якою вона має бути – рішучою чи стриманою.

На сесії 28 березня луцькі депутати затвердили текст відповіді.

Як наголосив депутат Святослав Боруцький, треба дати відповідь полякам уже тільки тому, щоб ті не втручалися у внутрішні процеси Луцька.
«Уявіть, якби нам по кожному питанню, яке приймає рада, хтось звертався і радив, які рішення приймати. Ми не можемо не дати відповіді», – заявив Боруцький.

Луцький міський голова Микола Романюк зауважив, що Луцьк має добрі відносини з поляками, в тому числі із Замостям, а тому не варто псувати цих відносин.

Проте депутати більшістю голосів вирішили таки дати відповідь раді Замостя.

«Луцька міська рада вважає подібні заяви втручанням у внутрішні справи територіального органу самоврядування», – йдеться у тексті відповіді.

У зверненні також говориться, що міська рада вважає нормою самостійно визначати своїх національних героїв і що присвоєння Бандері звання Почесного громадянина «не порушує жодних норм міжнародного права».

 

www.volynpost.com

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру