Телеведуча «1+1» Тетяна Коваленко: «Патріотизмом слід надихатися!»

Дата: 04.03.2012
Автор:

Популярність молодої ведучої ТСН Тетяни Коваленко зростає з кожним днем. Натомість дівчина, яка вже вважається профі у тележурналістиці й поезії, все більше захоплюється історією і звичаями козацтва.

Днями вона поділилася з виданням «Гучні імена» тим, які нині має хобі. В числі головного назвала заняттям верховою їздою і танцями. А розповідаючи про свій танцювальний клуб, зазначила: «Це така гаряча сім’я українських патріотів. Ми… вивчаємо і просуваємо рідну культуру, і від цього крила ростуть! У нас у всіх є вишиванки, пісенники народних пісень. Разом ми колядуємо, щедруємо і всі свята святкуємо. Наприклад, на День незалежності перевдягаємося в народне, прикрашаємо автівки в українські прапори – і робимо автопробіг. Сигналимо активно, співаємо українських пісень, з гітарами, бубнами, сопілками… І так вже їздили в Канів, у Переяслав-Хмельницький, до Львова, в Одесу! Опісля ще й коротенький фільм про це робимо.

Ми навіть здружилися з чорними козаками («чорними запорожцями» – українцями з польського Перемишля – ред.). Було збираємося на кінній заставі: польська громада й українська -  канівська, черкаська… Вони приїжджають з гігантським барабаном, варимо юшку дуже-дуже смачну… Тости козацькі вже повивчали, під які п’ють із посудини у вигляді великого рогу: «Слава! Гей! Воля! Гей! Будьмо! Гей! Гей! Гей!»

Корені, від яких не втечемо ніяким чином, але від яких можемо набратися максимально багато енергії для подальших зрушень. В нелюблячій Україні ніхто не буде добре жити і любити. Не можна нарікати, хоч на це і є підстави. Бо від таких слів змін нема, а від любові – є! Патріотизмом слід надихатися. Після подібних походів я повертаюся заряджена, щаслива-щаслива і вірші з мого пера аж ллються».

Підготував Петро ДОБРО


Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру