Влада обговорює проект «Програми підтримки розвитку козацтва»…

Дата: 14.11.2011
Автор:

Влада обговорює проект «Програми підтримки розвитку козацтва». Та не всім козакам її показали…

Робочу нарада з представниками козацьких організацій Черкащини провів 3 листопада заступник голови  обласної ради Василь Касян. Метою зустрічі стало обговорення проекту «Програми підтримки розвитку українського козацтва в Черкаській області на 2011-2015 роки».

Як повідомив Василь Петрович, проект програми було розроблено на основі пропозицій козацьких формувань, галузевих управлінь облдержадміністрації, зокрема, управління у справах сім’ї, молоді і спорту; освіти і науки; культури, а також інших структур.

На нараді відзначалося, що обласна влада готова до результативної співпраці, й буде робити все необхідне для якнайширшого залучення козацьких організацій до громадського життя краю, особливо патріотично-виховної роботи з молоддю.

Під час обговорення проекту програми представники черкаського козацтва висловили свої міркування та зауваження. Серед іншого прозвучали думки про необхідність посилення інформування населення щодо діяльності козацьких об’єднань; їх участь у здійсненні охорони громадського порядку в населених пунктах області та інше.  Про це повідомляє офіційний сайт облради.

Від «Козацького краю»

Дивна річ. Чому, заявляючи про прагнення «якнайширшого залучення козацьких організацій до громадського життя краю», влада не запросила на нараду представників однієї з найактивніших громадських організацій – «Вільного козацтва Холодного Яру»? Сподіваємося, це лише прикра помилка організаторів.

 Зрештою, чи врахує влада заявлене присутнім на нараді козацтвом прагнення  до «посилення інформування населення щодо діяльності козацьких об’єднань»? Редакція «Козацького краю», єдиного в області спеціалізованого видання, яке висвітлює історію українського козацтва і сьогодення козацьких формувань, відкрита до співпраці. Звичайно ж, якщо «Програма підтримки розвитку козацтва в Черкаській області на 2011-2015 роки» не залишиться тільки декларацією… 

«Вільне козацтво Холодного Яру», яке випускає єдине на Черкащині спеціалізоване видання – газету «Козацький край», готове підтримати братів-козаків у висвітленні їхньої діяльності. Чекаємо пропозицій за телефоном у Черкасах: 31-29-74 або за електронною адресою: Cossack_land@i.ua

Петро ДОБРО

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру