Вже найближчим часом Україна отримає з Великобританії нове озброєння ППО і зимове спорядження для ЗСУ

Дата: 10.12.2022
Автор:

Велика Британія вже найближчими тижнями передасть Україні нову партію зброї. Вона включатиме різні засоби ППО – зенітні гармати та ракети протиповітряної оборони малої дальності.

Про це 9 грудня заявив прем’єр-міністр Ріші Сунак у телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським.

Лідери країн обговорили нову хвилю російських атак на критично важливу інфраструктуру в Україні, а президент Зеленський подякував Великій Британії за її підтримку у відновленні електроенергії за рахунок постачання генераторів.

Сунак віддав належне успіху Збройних Сил України, які збили цього тижня десятки російських крилатих ракет, які могли нанести значні руйнування.

“Говорячи про постачання летальної допомоги з Великої Британії, прем’єр-міністр Ріші Сунак повідомив, що найближчими тижнями до України прибудуть ще більше зенітних гармат та ракет протиповітряної оборони малої дальності”, – зазначається у повідомленні канцелярії британського прем’єра.

Типи озброєнь, які отримає Україна для посилення протиповітряної оборони, поки не розголошується.

 Мова йти може про зенітне озброєння, передачу якого анонсував британський прем’єр під час свого візиту до Києва в листопаді.

Тоді йшлося, що Україна отримає 125 засобів ППО, а також технології для протидії іранським безпілотникам, у тому числі – десятки радарів та засобів радіоелектронної боротьби з дронами.

На початку листопада стало відомо, що Велика Британія надала Україні близько 1000 зенітних ракет класу «земля-повітря».

Це відбувається у відповідь на запити України про додаткові засоби протиповітряної оборони для забезпечення захисту критично важливої ​​інфраструктури.

Британія розширює навчальні програми для українських військових і буде готувати військових медиків та військових інженерів. Окрім того, Сполучене Королівство надає зимове спорядження для ЗСУ.

Джерело: Мілітарний портал

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру