Книга «Україна. Їжа та історія» потрапила у дві номінації міжнародної премії Gourmand Awards, повідомляють на фейсбук-сторінці Українського інституту.
Зазначається, що започаткована у 1995 році, премія обирає найкращі книги про культуру споживання їжі та напоїв у всьому світі.
Організатори зазначають, що шанс потрапити у список нагород Gourmand Awards складає всього 1%.
«Україна. Їжа та історія» отримала номінації у категоріях «Історія кулінарії» та «Східна Європа». Книгу видав Український інститут спільно із Їжакультура. Видання представляє українську кухню як культурне надбання і частину нематеріальної спадщини України.
Читати книгу українською та англійською можна за посиланням.
Нагадаємо, в Україні видали перший практичний путівник креативними індустріями, а українські видавці отримали шанс взяти участь у книжковому форумі в Південній Кореї.