“Для переломної битви”: Швеція передає Україні самохідні артустановки Archer

Дата: 11.01.2023
Автор:

У рамках чергового пакету військової допомоги Швеція передасть Україні САУ Archer. Таку заяву зробив очільник шведського МВС Тобіас Більстрем.

За словами чиновника, нині Україна потребує саме наступальної військової техніки, щоб якнайшвидше витіснити зі своїх територій російських окупантів. Тому Швецією і було ухвалено рішення про передачу систем Archer, які стануть незамінними у переломній битві.

Терміни поставки даних самохідних артилерійських установок не обумовлені, як і їх кількість. Але Тобіас Більстрем зазначив, що уряд зробить усе можливе, щоб ця техніка якнайшвидше опинилася в руках ЗСУ. Також він заявив, що Швеція має намір стимулювати інші країни Європи до активнішої передачі ними Україні військової техніки та озброєння.

Шведська 155 мм САУ Archer розроблена компанією BAE Systems Bofors. Вона побудована на базі шасі Volvo A30D 6×6 і призначена для знищення живої сили супротивника, дзотів та артилерійських батарей. У машини броньована кабіна, бойове відділення та моторне відділення.

Артилерійська частина, основою якої є 155-мм гаубиця FH 77B, повністю автоматична. Її скорострільність складає 8-9 пострілів за хвилину. Апарат заряджання дозволяє випускати 6 снарядів за 30 секунд по різних траєкторіях. Максимальна дальність стрілянини становить 30 км звичайним снарядом, 40 км – активно-реактивним снарядом та 60 км – коригованим снарядом Excalibur.

Джерело: Autocentre.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру