США і Європа гуртуються у постачанні обладнання для відновлення енергетичної структури України

Дата: 13.12.2022
Автор:

Україна вистоїть... Малюнок художника з Харкова Нікіти Тітова

Сполучені Штати відправили Україні першу частину свого енергетичного обладнання, щоб підтримати енергетичну інфраструктуру країни після нападу зі сторони Росії.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Reuters.

За словами одного з чиновників, першим траншем було енергетичне обладнання на суму близько $13 мільйонів. Друге джерело, знайоме із ситуацією, повідомило, що цього тижня зі Сполучених Штатів вилетіли ще два літаки з обладнанням.

“Росія намагається заморозити українців до смерті, коли ми вступаємо в зиму. Наша стратегія зараз у першу чергу полягає в тому, щоб допомогти Україні захистити себе від цих попередніх нападів на громадянську енергетичну інфраструктуру, тому що це може призвести до гуманітарної катастрофи”, – високопоставлений американський чиновник.

 Інший чиновник заявив, що обладнання відправлено з військової бази США. Перший транш є частиною допомоги розміром 53 мільйони доларів, оголошених минулого місяця після того, як Україна заявила, що їй потрібні трансформатори та генератори, а також системи протиповітряної оборони.

Минулого четверга заступник міністра енергетики США Девід Терк зустрівся з представниками нафтогазових компаній, щоб вивчити способи підтримки енергетичної стійкості України.

Як відомо, партнери протягом останніх тижнів передають до України генератори та обладнання для ремонту електромереж, щоб допомогти впоратися з наслідками ракетних ударів РФ по енергетичних об’єктах. Зокрема, Естонія передала українським містам ще 11 автобусів з генераторами і енергетичним обладнанням; Франція передала 100 генераторів середньої потужності; Нідерланди анонсували надання  трансформаторів, комутаційних компонентів та кабелів.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру