На “Суспільному” покажуть фільм про українських переможців “Євробачення-2022″

Дата: 06.12.2022
Автор:
Команда «Суспільного Культура» побувала в селах, звідки родом двоє учасників гурту і каже, що це були найкрутіші спогади зі зйомок.

У суботу, 10 грудня, о 20:00 на телеканалі та ютуб-каналі «Суспільне Культура» відбудеться прем’єра фільму «Kalush Orchestra, або Як ми перестали хвилюватися і виграли Євробачення під час війни».

Фільм знімали у травні, відразу після перемоги гурту на міжнародному конкурсі «Євробачення-2022», повідомляє пресслужба Суспільного.

Команда «Суспільного Культура» провела з Kalush Orchestra кілька днів: побувала на репетиційних майданчиках і вдома в учасників гурту — вокаліста Тимофія Музичука і мультиінструменталіста Віталія Дужика. До проєкту увійшли ексклюзивні матеріали Анни Тульєвої та Антона Гудкова, які були поруч з гуртом впродовж тижня «Євробачення» у Турині.

Режисером та автором сценарію фільму став Владислав Васильченко. Відеографка фільму – Олена Зашко

За словами режисера, команда поставила перед собою кілька цілей під час роботи над фільмом:

«Окрім місії розповісти глядачеві про гурт, що переміг на Євробаченні, ми мали відповідальну задачу: знімати й транслювати нову українську дійсність і людей в ній. В результаті, фільм став певним віддзеркаленням всіх українців сьогодні, які не розгубилися і продовжують тримати кожен свій фронт».

Олена Зашко розповіла, що зйомки проходили також у селах, де живуть родини музикантів. Мама Віталіка, Іванна Дужик, показала знімальній групі з десяток відео з його виступами на різних конкурсах. А мама Тимофія, пані Світлана, поділилася на камеру  про найдорожчі сімейні реліквії — вишиванки, яким понад 100 років.

«Особливо цінно, коли ти приїжджаєш зі своїм планом та ідеями, а знімаєш випадкові сцени. Я стояла з камерою і кайфувала від того, що у мене відбувалося на екранчику. Дідусь Тимофія, якому більш ніж 90 років і який погано чує, дивився виступ на Євробаченні, тупцяв ногою у такт музиці, а потім заспівав разом з онуком. Або коли мама й донька, які втекли від війни у Харкові, прийшли подарувати Тимофію малюнок та розказали свою історію», — каже Олена Зашко.

Лідер гурту «Kalush Orchestra» Олег Псюк у фільмі говорить, що український музикант апріорі не може бути поза політикою.

«Якщо ти українець і вважаєш, що музика поза політикою, — це не поєднується. А якщо ти зі Швеції чи з будь-якої іншої країни, де все суперкласно і благополучно, то, можливо, й можеш собі таке дозволити», — каже Олег.

Нагадаємо, що гурт «Калуш Оркестра» переміг у пісенному конкурсі «Євробачення-2022», який відбувся 14 травня в арені Pala Olimpico італійського міста Турин (Італія) Телеглядачі віддали Україні 439 балів, а журі — 192 бали, у сумі гурт отримав 631 бал.

Через російську агресію у 2023 році конкурс відбудеться у Великій Британії від імені України. Представника від України на «Євробачення-2023» Україна обиратиме 17 грудня у прямому ефірі телеканалу «Суспільне Культура».

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру