Український анімафільм про Різдво і козаків переміг на міжнародному фестивалі в Парижі

Дата: 16.11.2022
Автор:

Українці не перестають дивувати – навіть в умовах повномасштабної війни вони продовжують достойно представляти Україну на різноманітних міжнародних конкурсах, змаганнях і фестивалях. Зокрема, днями анімаційний фільм «Украдений місяць. Кум» став переможцем на Фестивалі анімаційних студій в Парижі.

Фільм переміг у номінації «Найкраща історія». Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила авторка сценарію фільму Ольга Захарова.

Як розповідає авторка, фільм був створений за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

«Це різдвяна пригода. Історія Любові, Добра, Хоробрості та Честі, яка пронизана духом українських легенд про козаків, образами різдвяних родинних традицій і свят. Українське село, яке живе тихим та спокійним життям, оживає напередодні Різдва – наповнюється піснями, музикою, духом смачної печені і свята», – кажуть розробники.

«Ми працювали над ним майже три роки. В ньому багато сенсів, які з часом стали ще більш актуальними», – говорить режисерка і авторка сценарію Ольга Захарова.

«Наш фільм про цінності, які ми бережемо і хочемо передати нашим дітям. Про цінності, які ми захищаємо», – каже автор ідеї та головний художник Борис Денисевич. Нині він захищає Батьківщину на фронті.

Музику до фільму виконали тернопільський інді-гурт TikTu та лірник, учасник 11 сезону проєкту «Голос країни» Гордій Старух. Слова сучасної колядки написала психологиня і поетеса Світлана Ройз. Фільм створила компанія «Магіка-фільм».

Джерело: Proslav.info

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру