Українське кіно у Польщі: стартував 38-й Варшавський кінофестиваль

Дата: 19.10.2022
Автор:

Директор  38-го Варшавського кінофестивалю Стефан Лаудин  зазначає, що через воєнні дії на території України, цього року вагоме місце займатиме українське кіно. WFF розпочала співпрацю з фестивалем, який до війни з Росією проходив в Одесі.

“Ми запросили наших друзів з Одеського міжнародного кінофестивалю, який пропонує свій цілий Український конкурс, загалом 11 повнометражних і сім короткометражних фільмів. Це буде чудова можливість познайомитися з українським кіно, а також чудова пропозиція для українців, які проживають у Польщі”, – говорить Стефан Лаудин.

У Держкіно повідомили, що серед фільмів, які відібрали для участі в міжнародному конкурсі 38-го Варшавського міжнародного кінофестивалю, є два українські фільми: стрічка української режисерки Ірини Цілик “Я і Фелікс”, та польсько-український фільм “Тато” (“Заморожене добро”) режисерки Анни Маліжевської.

Загалом на Варшавському кінофестивалі буде представлено 156 фільмів із 57 країн світу, включаючи прем’єрні покази. Відкриття фестивалю відбулося 14 жовтня дебютною стрічкою Мачея Кавальського «Небезпечні джентльмени». Під час фестивалю шанувальники світового кіно зможуть поспілкуватися з кінематографістами, які приїдуть до столиці Польщі.

Фестиваль триватиме до 23 жовтня.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру