Православна церква України офіційно дозволила святкування Різдва 25 грудня

Дата: 19.10.2022
Автор:

Православна церква України офіційно дозволила своїм храмам відзначати Різдво 25 грудня та проводити у цей день різдвяні богослужіння, якщо таке бажання висловлять парафіяни. Таке рішення прийняли під час засідання Священного синоду церкви 18 жовтня. 

У ПЦУ відзначають, що вони взяли до уваги численні запити та дискусію щодо дати святкування Різдва в Україні, яка вже протягом багатьох років точиться в церковних колах та у суспільстві.

Тому, “з метою вивчення реальної церковної потреби в здійсненні у близькому часі календарних змін” Священного синод ПЦУ вирішив дозволити своїм парафіям за бажанням проводити богослужіння з нагоди Різдва Христового 25 грудня 2022 року. У ПЦУ зазначили, що такі “виключення” можливі там, де для цього існують пастирські обставини та засвідчується бажання вірних. А рішення про проведення служіння саме 25 грудня має прийматися настоятелем та громадою.

Парафії, які проводитимуть різдвяне богослужіння 25 грудня, потім мають подати до Київської митрополії письмову інформацію про число його учасників. Крім того, учасники такого богослужіння в цей день звільняються від обмежень посту.

Нагадаємо, ”Укрпошта” оголосила конкурс на найкращий ескіз своєї Різдвяної марки. Роботи можна надсилати до 25 жовтня включно.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру