Українське кіно відтісняє росіян на світовому ринку

Дата: 13.10.2022
Автор:

Стримінгова платформа Netflix планує купити великий пакет українських фільмів, повідомляє Vikna.tv

Netflix цікавиться українським кіно не вперше. Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко розповів, що нині світова онлайн-бібліотека вже має фільми вітчизняного виробництва: “Дике поле”, “Носоріг”, “Зима в огні” та інші.

Співпраця цьогоріч активізувалась. Українські продюсери ведуть перемовини напряму з Netflix. Наступний пакет фільмів уже на завершальному етапі.

Netflix зацікавлений у подальшому поширенні української продукції на своїй поличці, — розповів Олександр Ткаченко.

Українське кіно певний час трималося в топі цікавих новинок на Netflix. Оскільки увага до України присутня тривалий час, стримінгова платформа реагує на запити підписників і додає українське кіно.

У чому користь для України від Netflix? Окрім того, що українські фільми на Netflix побачать мільйони людей, про них дізнаються й інші світові продюсери, які уважно слідкують за новинками. Українські ж кіновиробники зможуть отримати пропозиції колаборацій та створювати спільні проекти.

Інтерес до співпраці з українськими продюсерами є, він досить великий, — зазначив міністр культури.

Війна дала можливість українському кіноринку розвивати співпрацю зі світовими лідерами. Netflix — це певний знак якості, який сигналізує всій індустрії про щось цікаве й відкриває вікно можливостей для продюсерів.

Нині ведуться перемовини також з іншими платформами щодо припинення співпраці з РФ та розширення співпраці з Україною. Завдяки цьому поступово зникають російська озвучка і субтитри, а з’являється більше фільмів та серіалів з українським перекладом.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру