На фестивалі незалежного мистецтва Burning Man у США створили величезну інсталяцію у вигляді українського Тризуба

Дата: 05.10.2022
Автор:

На щорічному фестивалі незалежного мистецтва Burning Man (США, штат Невада) митці з литовсько-американського табору Amber Dust створили інсталяцію у вигляді символу свободи України. 

4,8-метровий Freedom Trident або Тризуб Свободи повністю зроблений з дерева. Задля підтримки України цю артінсталяцію не буде спалено за традицією фестивалю, – як це роблять з усіма іншими інсталяціями цого естивалю. Натомість тризуб передадуть українській діаспорі Південної Каліфорнії.

- Ми обрали Герб України, який, як вважають, виник як родовий символ, синтез божественних стихій вогню та води у проявленому світі. Три точки, три світи та трійці завжди присутні в людській міфології та культурі. Сьогодні тризуб є символом єдності та свободи. Символ наполегливості та цілеспрямованості, символ боротьби за свободу та демократію. Мудрість, закладена в тризубі, універсальна, – прокоментували у таборі Amber Dust.

До відома: фестиваль Burning Man проходить в США з 1986 року та несе ідеї радикального самовираження й громадянської відповідальності.

Телеграф

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру