Свою першу гвинтівку прототип головного героя фільму “Снайпер.Білий Ворон” придбав у Черкасах…

Дата: 30.09.2022
Автор:

Фільм “Снайпер.Білий Ворон” про початок війни на Донбасі у 2014 році, заснований на реальних подіях, в останні дні вересня з’явився у національному онлайн-кінотеатрі Sweet.tv. 

Оскільки саме час переглянути фільм тим, хто з якихось причин не встиг зробити це у серпні, коли був тріумфальний показ цієї стрічки у кінотеатрах країни, “Козацький край” вирішив нагадати про деякі цікаві деталі, які поєднують фільм з реальним життям.

Прототипом головного героя фільму став Микола Воронін, снайпер-”кіборг”, який захищав Донецький аеропорт. Під час спілкування з журналістом “Козацького краю” розповів, що свою першу гвинтівку, американську Remington Arms, він купив у Черкасах – спеціально приїздив до міста, бо саме тут виявилася найнижча ціна. Сошки, приціл, патрони та деяке інше начинння докуповував вже пізніше. Коли як співсценарист, прописував сюжет майбутнього фільму, згадував проблеми з “черкаською”  гвинтівкою, хоча у фільмі було обіграно радянський карабін СКС…

Микола Воронін - у магазині зброї в Черкасах, під час вибору своєї першої гвинтівки...

На час, коли приїздив до Черкас, Микола Воронін служив у складі 79-ї окремої десантно-штурмової бригади, у якому ж підрозділі зараз – не афішує, бо така специфіка часу. Але й тут все “як в кіно”, – бо хоча зйомки фільму пройшли ще у 2021 році, перед показом було додано сцени поля бою під Києвом наприкінці лютого 2022 року…

Так само, як і прототип головного героя, воює зараз і актор Павло Алдошин, який зіграв його роль у кіно. Що ще спільного у їхній долі, – те, що обидва вони з тимчасово окупованих росією територій: Микола – з донецької Горлівки, а Павло – з Генічеська на Херсонщині. Обидва впевнені у перемозі України і видворенні окупантів за межі нашої держави.

Актор Павло Алдошин (зліва) і Микола Воронін (справа), якого він зіграв у кіно, схожі не лише зовні, а й долями - обидва воюють у складі ЗСУ і мріють пошвидше прогнати окупантів з рідних Донеччини і Херсонщини

При цьому снайпер, який вже став кінолегендою, закликає не недооцінювати битого, але ще достатньо сильного ворога і “частічную мобілізацію запорєбрікових” та прогнозує загострення бойових дій на фронті вже через тиждень.

Нагадаємо: загальнонаціональна прем’єра дебютного повнометражного фільму Мар’яна Бушана “Снайпер. Білий Ворон” відбулась 24 серпня, у День Незалежності. Не зважаючи на ворожі вибрики, – запуск “піратської” копії фільму в інтернеті, виставляння з-за російського кордону “одиниць” у кінорейтингах, – “Снайпер.Білий Ворон” мав величезний успіх в Україні. Навіть рекордна кількість повітрних тривог у день прем’єри не завадила тріумфу. В одному з кінотеатрів через перерви на час повітряних тривог показ фільму тривав більше 4 годин – і навіть тоді глядачі не розійшлися, дивилися до кінця. У результаті, вже в перші два уікенди касові збори фільму (а отже, кошти на розвиток українських кіно і культури) склали більше трьох мільйонів гривень, – і це в часі війни!

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру