Історичний фестиваль LEGIO Historica замість тимчасово окупованого Херсона пройде у Кропивницькому

Дата: 30.09.2022
Автор:

1-2 жовтня у Кропивницькому відбудеться благодійний історичний фестиваль LEGIO Historica.

Щороку на початку жовтня у Херсоні відбувався історичний фестиваль. Зараз місто знаходиться у тимчасовій окупації і п’ятий за ліком фест переноситься, сподіваємось, на наступний рік. Натомість, організатори вирішили зібратись у Кропивницькому – місто стало одним з головних хабів для переселенців з Херсонщини, багато з них саме його обрали у якості тимчасового прихистку.

На історичному фестивалі відбудеться понад 20 подій – лекцій, воркшопів, дискусій, екскурсій, кінопереглядів, зустрічей – де багато дізнаєтесь про історію України, зокрема Південної її частини, поміркуєте з лекторами про процеси деколонізації, протидію російським історичним фейкам, осмислення досвіду окупації в історії і багато іншого.

Фестиваль матиме благодійний характер – збиратимуть кошти на користь жителів тимчасово окупованої Херсонщини, які не можуть покинути власну домівку.

Фестивальна програма стартує об 11:00 в Обласній універсальній науковій бібліотеці імені Д.І.Чижевського (вул. Велика Перспективна, 24) та просторі “Атмосфера Мир 2.0″ (вул. Велика Перспективна, 19).

Вхід на усі події вільний, але організатори просять заповнити реєстраційну форму.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру