ЗСУ продовжують контрнаступ на Донеччині: ворога вибито з ряду населених пунктів

Дата: 23.09.2022
Автор:

Російські пабліки повідомляють про відступ своїх військ під натиском ЗСУ з селища Дробишеве на Донеччині, пишуть Патріоти України.

Це стало послідовним наступним кроком після успіху українских військ, котрий відбувся перед цим. 19 вересня стало відомо про деокупацію селища Ярове в 10 км від Лиману, перед цим, за даними ОperativnoZSU, бійці ЗСУ взяли під контроль ще два населених пункти на Донбасі – Кримки та Олександрівське.

Противник продовжує зазнавати втрат, зокрема і серед керівного складу. За наявною інформацією, в результаті вогневого ураження в районі населеного пункту Сватове було поранено командира 144 мотострілецької дивізії 20 загальновійськової армії генерал-майора Цокова.

Про це повідомляє пресцентр Генштабу ЗСУ. Як зазначається, його евакуйовано 20 вересня поточного року.

“З 19 по 20 вересня цього року до військового шпиталю у Ростові-на-Дону доставлено 105 тіл загиблих російських військовослужбовців, здійснюються підготовчі заходи прийняти ще 200 тіл найближчим часом”, – йдеться у повідомленні.

У Генштабі додають, що для поповнення втрат у живій силі противник продовжує примусову мобілізацію на тимчасово окупованих територіях. Так, у Горлівці, 19 вересня, представники 1 армійського корпусу затримали та забрали на військову службу десятьох чоловіків, не зважаючи ні на їхній вік, ні на стан здоров’я.

У період з 18 по 20 вересня цього року, у Луганському СІЗО, представники російської приватної компанії безуспішно намагались завербувати ув’язнених.

“В рамках виконання заходів часткової мобілізації, окупаційна влада Криму заявила, що основну кількість резервістів планується набрати із числа працівників приватних охоронних підприємств, які мають досвід військової служби. У Севастополі деякі фірми вже отримали вказівку підготувати списки усіх співробітників, які підпадають під вимоги”, – інформують у Генштабі.

Патріоти України

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру