Україна отримає від Німеччини РЛС-станції COBRA та системи ППО IRIS-T

Дата: 22.08.2022
Автор:

На озброєння ЗСУ мають надійти сучасні німецькі системи ППО IRIS-T

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що його країна поставить Україні “те, що їй потрібне для оборони”. За його словами, Київ незабаром отримає РЛС-станції COBRA та системи ППО IRIS-T, передають Патріоти України.

За словами політика, неприпустимо, щоб Росія диктувала Україні умови, на яких міг би бути укладений мир. Мирне врегулювання можливе лише тоді, коли “Путін, російська держава, будуть готові це прийняти”, сказав він у ході виступу з нагоди Дня відкритих дверей федерального уряду.

Також на тему російської агресії висловилася голова німецького МЗС Анналена Бербок. Вона підкреслила, що президент Володимир Путін відмовляється вести переговори навіть з найпростіших питань на кшталт дотримання міжнародного гуманітарного права, а на спроби посередництва у війні не реагує.

За словами дипломатки, якщо переговори на цьому етапі не дозволяють досягти завершення війни, “тоді ми можемо обрати або нічого не робити, або ми заявимо, що надаватимемо військову допомогу, щоб можна було попередити подальше просування Росії”.

Бербок додала, що альтернативою такої допомоги було б залишити мільйони людей напризволяще, і ніхто “просто не візьме на себе таку відповідальність”.

Крім того, ЗМІ повідомляють, що Київ має намір відвідати міністр фінансів ФРН Крістіан Лінднер. Візит має відбутися “наприкінці літа чи восени”. Наразі Лінднер погоджує ці плани зі своїм українським колегою Сергієм Марченком.

Зазначимо, що сьогодні видання Der Spiegel випустило статтю, в якій представники правлячих партій Німеччини закликали уряд збільшити постачання зброї Україні. Вони також розкритикували нинішню позицію Берліна, яка полягає в тому, що підтримка потенціалу бундесверу для захисту країни та НАТО має пріоритет над наданням допомоги Києву.

IRIS-T – один із найсучасніших комплексів ППО, які є у світі. Така установка здатна захистити ціле місто від авіанальотів та крилатих ракет. Система може збивати літаки, гелікоптери, безпілотники та крилаті ракети.

COBRA – станція радіолокації контрбатарейної боротьби. Вона забезпечує визначення координат позицій артилерійських засобів супротивника, мінометних батарей, а також саморобних ракетних установок. Система також може розраховувати точки падіння снарядів та ракет, що дозволяє коригувати вогонь своїх підрозділів, а також сповіщати їх про загрозу вогневої поразки.

Раніше було повідомлено, що Федеральний уряд Німеччини надасть Україні 255 високоточних артилерійських боєприпасів VULCANO з дальністю ураження 80 км.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру