Українські креативні агенції відмовилися від нагород Red Dot, щоб передати кошти на ЗСУ

Дата: 18.08.2022
Автор:

Низка українських креативних агенцій, які здобули перемогу на цьогорічній премії з дизайну Red Dot, у колективному листі до організаторів фестивалю зазначили, що вважають більш доцільним і правильним зараз витратити 900 000 гривень на допомогу країні та армії, пише Суспільне. 

Фото: скріншот проєкту KANIV CHEESE ВІД GRAPE

Українські креативні агенції Bickerstaff.734, IAMIDEA, Fedoriv, Taktika, Mo3gi Group та Grape відмовилися викуповувати свої нагороди міжнародного дизайн-фестивалю Red Dot, щоб передати кошти у президентський фонд United24.

Через російсько-українську війну організатори премії надали українським агентствам три безплатні подачі. Але плату за Winners Package (статуетку переможця) ніхто не скасовував. Його вартість починається від 1700 євро (приблизно 64 000 грн) залежно від рівня нагороди.

“У цей період, коли родини наших співробітників перебувають у невизначеності, коли солдати помирають на фронті, викуп статуеток здається доволі дивною інвестицією. (…) На мій погляд, інвестиція в мир — це зараз найкраща інвестиція, при всій цінності та важливості індустріальних нагород”, — засновник і креативний директор Bickerstaff.734 Ілля Ануфрієнко.

Через невикуп Winners Package агентства мають прибрати зі своїх сайтів і соцмереж фірмовий червоний лейбл Red Dot. Тому на сайтах усіх агентств-учасників ініціативи тепер розміщуватиметься червоне піксельне коло як нагадування про незакінчену війну Росії проти України.

2 серпня стало відомо, що проєкт “Дія.City” отримав премію Red Dot у категоріях “Brand experience” і “Logo design”. 4 числа проєкт українського стартапу Awesomic “І словом, і ділом” (“The League of Information Warriors”), що зображає українських літераторів як військовослужбовців, здобув премію у категорії “Brands & Communication Design”. А 16 серпня проєкт Меморіального центру Голокосту “Бабин Яр” “Закриті очі” відзначили найвищою нагородою “Best of the Best” у категорії “Соціальна кампанія”.

Red Dot Design Award – одна з найпрестижніших премій у дизайні, яку з 1954 року вручає інститут Центру дизайну землі Північний Рейн–Вестфалія, Німеччина. У різні часи премію отримували Apple, Google та Sony.

ukrainianvictoryisthebestaward.com

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру