Британська розвідка фіксує: російські кораблі ховаються біля берегів тимчасово окупованого Криму і не ризикують виходити далеко в море

Дата: 16.08.2022
Автор:

Кораблі Чорноморського флоту Росії продовжують займати вкрай оборонну позицію, патрулювання зазвичай обмежується акваторією в межах видимості кримського узбережжя.

Про це йдеться у щоденному звіті британської розвідки, пише “Європейська правда“.

“Це контрастує з підвищеною активністю російських військово-морських сил в інших морях, типовою для цієї пори року”, – наголошується в повідомленні.

Також повідомляється, що Чорноморський флот РФ продовжує використовувати крилаті ракети великої дальності для підтримки наземних наступів, але наразі зазнає труднощів зі здійсненням ефективного контролю над морем.

“Він втратив свій флагман “Москва”, значну частину бойових літаків морської авіації та контроль над Зміїним островом”, – йдеться у повідомленні.

У британській розвідці вказують, що обмежена ефективність Чорноморського флоту РФ підриває загальну стратегію вторгнення Росії, частково тому, що морська загроза Одесі зараз значною мірою нейтралізована.

“Це означає, що Україна може відволікти ресурси, щоб чинити тиск на сухопутні війська Росії в іншому місці”, – йдеться у повідомленні.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру