Пісня “Червона калина” робить світ союзниками України і «бомбить» Москву…

Дата: 26.06.2022
Автор:

Лідер гурту «Бумбокс», черкащанин Андрій Хливнюк з перших днів повномасштабного вторгнення Росії вступив у ряди тероборони Києва. Коли окупантів розгромили і вигнали з околиць столиці, Хливнюк знову вирушив назустріч небезпеці – виїхав у зону бойових дій вже на сході нашої держави.

З «особистих фронтових відзнак» співак вже має… уламок ворожої мінометної міни, який пошкодив йому обличчя ще в березні під Києвом. Не має командирських амбіцій в армії, бо вважає, що кожен має займатися тим, у чому професіонал. Тож на сьогодні суміщає обов’язки водія, кулеметника і «зам по тилу». При цьому вважає, що кожен на своєму місці може зробити максимум необхідного для спільної Перемоги. Гордиться і тими українцями, хто воює, і тими, хто допомагає війську наблизити Перемогу. Наголошує, що знає і тих людей, які  з Польщі роблять значно більше для забезпечення армії, аніж могли б зробить, якби сьогодні повернулися в Україну…

Насправді ж, і сам Хливнюк зробив для фронту, майбутньої перемоги і репутації України в світі значно більше, аніж можна зробити однією лише зброєю – з його подачі пісня січових стрільців «Ой, у лузі червона калина…» набула нового звучання, потрапила до хіт-парадів просто рекордної кількості радіостанцій України, Європи й світу і продовжує працювати на справу пропагування ідея відстоювання української незалежності та повернення цілісності державних кордонів – з повним і безумовним звільненням усіх територій від окупантів.

Новітнім хітом ця старовинна стрілецька пісня стала одразу після того, як черкащанин з автоматом у руках спонтанно виконав її на порожній київській площі біля Михайлівського собору столиці – у перші дні ворожого вторгнення.  “Вступайте до лав територіальної оборони і знищуйте окупантів”, — закликав усіх Андрій Хливнюк у соцмережах, де розмістив відео, яке вмить стало «вірусним» і популярним в усьому світі.

Південноафриканський музикант Девід Скотт (The Kiffness) поклав на музику виконання пісні Хливнюком – і вона отримала нові мільйонні перегляди в усьому світі. Пісня виконувалася у різних країнах різними виконавцями – англійською, грузинською, польською, французькою, німецькою мовами – але незмінно з дотриманням усіх інтонацій Хливнюка, а у випадку з грузинами – навіть з імітацією його одягу під час першого виконання пісні…

Зрештою, черкащанину  зателефонував Девід Гілмор із легендарного, знаменитого на весь світ британського гурту Pink Floyd і запропонував записати «Калину» разом.

Саме виконання Хливнюка використано було гуртом Pink Floyd, який 8 квітня 2022 представив композицію Hey, Hey, Rise Up! Трек записали Девід Гілмор і Нік Мейсон, два незмінні учасники гурту, разом із композитором, сценаристом і режисером Нітіном Соуні та бас-гітаристом Гаєм Праттом.

В Україні ж не менш відомою стала кавер-версія на виконання пісні Андрієм Хливнюком 3-річним хлопчаком Леоном.

Для пісні, нове життя якій дав черкащанин, дійсно немає ні вікових, ні мовних перешкод. А на початку червня «Калина» у його виконанні… «атакувала» радіо Москви. Хакери зламали інформаційні системи російського видавничого дому “Коммерсант” і у прямому інтернет-ефірі радіостанції “Коммерсант FM” по колу зазвучали українські та антивоєнні пісні. Зокрема, москвичам декілька раз дали послухати національний гімн України і “Ой у лузі червона калина…»

Тож Київ черкащанин захищав з автоматом, і в зоні бойових дій сьогодні зі зброєю, але Москву «бомбив» таки піснею…

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру